Кампанія декларування 2017 – тема зустрічі з громадою Путрівки

https://vasilkov.info/uploads/posts/2017-04/1493299019_zustrich.jpg

Нещодавно у приміщенні Путрівської сільської ради відбулася зустріч заступника начальника – начальника Васильківського відділення Києво - Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області Стасюк Олени Анатоліївни з громадянами села Путрівка Васильківського району.
Темою для спілкування стала кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2016 року, яка розпочалася з 1 січня 2017 року та триватиме до 3 травня поточного року.


На початку зустрічі Олена Анатоліївна зазначила, що головне завдання податківців–надання високоякісного сервісу громадянам та представникам бізнесу, сприяти взаєморозумінню та партнерським відносинам з платниками податків.
Під час зустрічі надані роз’яснення щодо особливостей декларування доходів громадянами, одержаних в 2016 році. Наголосили, що обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за наслідками 2016 року виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, зокрема: доходи від осіб, які не є податковими агентами (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи); від надання рухомого майна або нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), якщо орендар та орендодавець фізичні особи; суми заборгованості платника податків, за якою минув строк позовної давності (крім податкової), яка перевищує за 2016 рік 689,00 грн.; інвестиційний прибуток; будь-які іноземні доходи; нецільова благодійна допомога, якщо її загальна сума протягом 2016 року перевищує 1930 грн.; доходи у вигляді спадщини та подарунків, які підлягають обов’язковому декларуванню та при нотаріальному посвідченні яких податок не сплачувався; в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду тощо.


В ході проведення зустрічі були розглянуті конкретні приклади обов’язкового декларування доходів та подачі декларації за 2016 рік, а також питання щодо термінів і способів подання податкових декларацій, можливості подати декларацію в електронному вигляді. Особливо цікавив громадян порядок оформлення податкової знижки.
Крім того, під час заходу всім присутнім надані практичні рекомендації щодо заповнення декларації та надана друкована продукція (листівки, пам’ятки, буклети) з питань декларування доходів громадян.

 


Наприкінці зустрічі Олена Стасюк повідомила, що кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2016 року, наближається до завершення та закликала громадян не зволікати з поданням декларації до останнього дня. А в центрі обслуговування платників Васильківського відділення створені сприятливі умови для виконання платниками конституційного обов’язку з декларування доходів. Кожен громадянин може отримати роз’яснення та допомогу при заповненні декларації. На інформаційних стендах розміщена інформація з питань декларування, а бланки декларацій надаються громадянам безкоштовно.


Жодного питання керівник Васильківського відділення Олена Стасюк не залишила поза увагою. Бо впевнена, що безпосереднє спілкування – це важливий чинник, що формує партнерські відносини та довіру громадян. І ця зустріч є тому підтвердженням.

 

Васильківське відділення
Києво-Святошинської ОДПІ

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА ОДПІ
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Декабристів, 45
    +38 (04571) 2-32-55
    kyivobl.vasylkiv@sfs.gov.ua