УВАГА! СПАЛЮВАТИ СУХУ ТРАВУ ДУЖЕ НЕБЕЗПЕЧНО!

васильков 2 860 |
29-03-2017 |
Новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Рятувальники міста знову кинули всі свої сили і засоби на гасіння пожеж сухої трави. Випадки таких загорань мають вже не поодинокий характер, а сягають десятків у кожному з районів Київщини. І це лише за добу. Так, за останні 24 години вогнеборці здійснили 84 виїзди із яких 66 – гасіння сухостою. З початку року ця цифра складає 388 випадків.

 



З приходом весни мешканці міста та господарі дачних ділянок стають особливо активними. Починається масове впорядкування дворів та облагородження присадибних ділянок. Безперечно, це дуже необхідна справа. Але проблема полягає в тому, що люди починають спалювати сухе листя, гілки дерев та інше сміття, що накопичилось за зиму. Через недотримання правил пожежної безпеки, як правило, виникає пожежа.

 

Чимало людей вдається до випалювання сухотрав’я, щоб нібито підвищити родючість ґрунтів, підпалюючи траву та сухостій, не збираючи їх до купи. Але в цьому випадку вогонь призводить до спалення верхнього, саме родючого шару землі, знищуючи всю його мікрофлору, яка створює гумус, і на відновлення якої потрібно два-три роки. Вогонь при цьому практично неможливо контролювати – навіть при маленькому вітрі полум’я на відкритій території поширюється дуже швидко і загасити його дуже важко.

 

Ще одна з причин пожеж на відкритій території – необережність під час відпочинку на природі. Як тільки наступає тепла погода, люди починають виходити в парки, сквери, лісосмуги, де розводять вогнища, смажать шашлики, забуваючи дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки: кидають недопалки на траву, залишають багаття без нагляду тощо. Саме через це найчастіше виникають пожежі, які призводять до незворотних наслідків.

 

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та Васильківський районний відділ Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області звертається до громадян Васильківщини з проханням виконувати правила пожежної безпеки у пожежонебезпечний період.

 

Пам’ятайте! Якщо Ви стали свідком виникнення невеликого осередку пожежі, не будьте байдужими! Намагайтеся загасити його водою, ґрунтом або піском, а також як швидше викликайте Службу порятунку «101».

 

Васильківський районний відділ Державної служби
з надзвичайних ситуацій України у Київській області

васильков

Stalker

30 березня 2017 09:19
Забивати свиней на подвір'ї де по сусідству живуть НОРМАЛЬНІ люди теж небезпечно!!!!до речі це відбувається на території міста!!!!літом весело:смогіт та мухи кругом!!!районній сес-Ганьба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!такі блокпости як на Безп'ятному треба й у Василькові робити!!!!!