У Василькові жорстоко побили журналіста, який розслідував діяльність нардепа Сергія Рибалки

васильков 2 725 |
11-06-2017 |
Новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

У Василькові під Києвом група невідомих осіб жорстоко побила журналіста Олексія Марченка, який протягом тривалого часу розслідував діяльність нардепа від РПЛ Сергія Рибалки.

Про це у Facebook повідомив громадський активіст Олексій Станчевський, автор відомого фільму "Перевертень з мандатом". Станчевському вдалося поспілкуватися з постраждалим журналістом в одній зі столичних лікарень. Як припустив активіст, причиною побиття стала саме професійна діяльність Марченка.



"Після низки подібних розслідувань Олексій опинився у лікарні з переламаним носом, струсом мозку та чисельними забоями та синцями. Він погано пам'ятає обличчя своїх нападників, але згадує, що їх було четверо чи п'ятеро, і вони намагалися заштовхати журналіста до свого авто та викрасти. На щастя, Олексію вдалося вирватися з рук своїх кривдників. Це коштувало йому втрати здоров'я, але, слава Богу, за життя Олексія нині вже можна бути спокійним", - написав Олексій Станчевський у Facebook та додав до свого посту відео короткої розмови з потерпілим.

Сам Марченко, хоч вже переведений з реанімаційного відділення у звичайний стаціонар, втім, почувається дуже слабким та знесиленим. Жаліється на постійні головні болі та часткову втрату пам'яті. Говорить про те, що четверо чи п'ятеро невідомих посеред ночі намагалися заштовхати його до автомобіля та викрасти.

 

"Вони кричали – Що ти назнімав?.. Мої розслідування стосувалися Ігоря Мосійчука та Сергія Рибалки. Обидва є депутатами Верховної Ради. Журналістське розслідування щодо Сергія Рибалки стосувалося АТБ. Замовниками побиття могли бути ті люди, під кого я "копав"..", - сказав Олексій Марченко на лікарняному ліжку.

 

У постраждалого не виникає сумнівів, що напад на нього був замовленим, а його організатором та спонсором міг бути народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка – фігурант численних розслідувань потерпілого.

"Всі ці погрози йшли від Сергія Рибалки. З приводу журналістського розслідування АТБ. Тому я думаю, що погрожував та може бути замовником – саме Сергій Рибалка, депутат Верховної Ради. Вони хотіли шахрайським способом заволодіти АТБ. Казали, що там – спонсори терору і так далі. Все було зовсім не так…" - розповів Олексій Марченко. Втім, інтерв'ю було зупинене через головний біль постраждалого.

 

"Здається, деякі наші так звані "народні обранці" просто втратили відчуття реальності, сорому та відчуття землі під ногами, коли вирішили вдатися до замахів на життя журналістів у відповідь на розслідування своїх кримінальних вчинків", - підсумував свій пост на FB Олексій Станчевський.

 

Тут же, в мережі Facebook можна подивитися повну версію 5-хвилинного інтерв'ю з побитим у Василькові журналістом.