Актуально для сільськогосподарських товаровиробників

https://vasilkov.info/uploads/posts/2017-03/1490890759_1247129796.jpg

Васильківське відділення Києво – Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області нагадує, що Законом України від 20 грудня 2016 року № 1791 -VIІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» внесено зміни до Податкового кодексу України та Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (далі - Закон), якими з 1 січня 2017 року для сільськогосподарських товаровиробників скасували спецрежим оподаткування ПДВ (державна підтримка надаватиметься йому у вигляді дотацій із бюджету) і запроваджено формування та ведення Реєстру отримувачів бюджетної дотації (далі - Реєстр) для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції.

Для отримання бюджетної дотації сільгоспвиробникам необхідно бути зареєстрованим у Реєстрі отримувачів бюджетної дотації. Для цього платники повинні подати Заяву про внесення сільськогосподарського товаровиробника (далі – Заява) до Реєстру – ф. № 1-РОБД, яка затверджена наказом Мінфіну України від 23.02.2017 р. № 275, який набрав чинності з дня офіційного опублікування — 28 лютого 2017 року.


Заява про внесення сільгосптоваровиробника до Реєстру заповнюється та подається в електронній формі або у паперовому вигляді у місяці, який передує початку податкового періоду, з якого особа матиме право на отримання бюджетної дотації, та протягом п'яти календарних днів після закінчення граничного строку подання податкової звітності з ПДВ, встановленого для місячного податкового (звітного) періоду, та розглядається контролюючим органом за місцем обліку особи як платника ПДВ.


У Заяві сільськогосподарські товаровиробники зазначають, зокрема, перелік видів діяльності, здійснення яких дає право на отримання бюджетної дотації, та вартість товарів, поставлених протягом попередніх звітних періодів.
Так, для внесення сільгосптоваровиробника до Реєстру отримувачів бюджетної дотації питома вага вартості сільськогосподарських товарів має становити не менше 75% вартості всіх товарів, поставлених ним протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно. Для новоутвореного сільськогосподарського товаровиробника, зареєстрованого як суб'єкт господарювання, який провадить господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, питома вага сільськогосподарських товарів розраховується за результатами кожного окремого звітного періоду.


Бюджетна дотація надається товаровиробникам, які провадять види діяльності, визначені у п. 161.3 ст. 161 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».


Васильківське відділення
Києво-Святошинської ОДПІ

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА ОДПІ
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Декабристів, 45
    +38 (04571) 2-32-55
    kyivobl.vasylkiv@sfs.gov.ua