Прокуратурою у судовому порядку поновлено порушені права держави на незаконно відчужені землі рекреаційного призначення.

васильков 1 581 |
25-04-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Васильківським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області установлено, що на підставі рішення Васильківської міської ради 22 громадянина отримали державні акти на право приватної власності на земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд на території стадіону в м. Васильків загальною площею понад 2 га вартістю майже 3 млн. грн.



Втім, відведення у приватну власність вказаних земель відбулось з порушенням вимог земельного законодавства, оскільки зазначені земельні ділянки відносяться до земель рекреаційного призначення, а саме до об’єктів фізичної культури і спорту, а тому рішення органу місцевого самоврядування щодо розпорядження ділянками приймалося поза межами його компетенції.


У зв’язку з чим, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою Київської області до суду пред’явлено позов про визнання незаконним рішення Васильківської міської ради, недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки, скасування державної реєстрації та витребування земель площею понад 2 га з незаконного володіння у власність держави.


Наразі, завдяки вжитим місцевою прокуратурою заходам, поновлено порушені права держави на незаконно відчужені землі рекреаційного призначення вартістю майже 3 млн. грн.