ЗАХОДИ З НАГОДИ 32-Ї РІЧНИЦІ ТРАГЕДІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

26 квітня 2018 року року у місті Василькові відбулися заходи з нагоди 32-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. Вшанувати пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та покласти квіти до пам’ятного знаку учасників ліквідації зібралися ліквідатори та родичі померлих, Васильківський міський голова Володимир Сабадаш, керівники органів виконавчої влади, управлінь та відділів, депутати Васильківської міської ради, представники духовенства та громадськості, учні загальноосвітніх шкіл міста.

Міський голова Володимир Сабадаш звернувся до присутніх ліквідаторів та громади: «Сьогодні ми складаємо шану мужнім людям, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки. Із нестихаючим болем у серцях згадуємо тих, хто поклав свої життя у боротьбі з ядерною смертю.


Київщина – регіон, чиї сини 32 роки тому першими прийняли на себе страшний удар Чорнобильського монстра. Неможливо забути подвиг тих пожежних, що першими прибули до місця аварії та протягом довгих годин боролись з вогнем на 4-му енергоблоці. Ніхто з них не здригнувся, не відступив перед обличчям неймовірної небезпеки.


Ці імена — Володимир Правик, Віктор Кібенок, Леонід Телятников, Василь Ігнатенко, Микола Титенок, Володимир Тишура, Микола Ващук — на слуху чи не в кожного українця. Їх знає весь світ. Адже саме ці хлопці з воєнізованої пожежної частини Прип’яті стали першими ліквідаторами аварії на ЧАЕС. І першими її жертвами.


Близько тисячі  жителів нашого міста стали ліквідаторами наслідків Чорнобильської катастрофи, заплативши за порятунок світу найдорожчим – своїм здоров’ям. 138 з них, на жаль, передчасно пішли з життя, інші на сьогодні потребують належного медичного та соціального забезпечення. Прийміть нашу сердечну вдячність за Ваш самовідданий подвиг і патріотизм. Бажаю усім мирного неба, доброго здоров’я, оптимізму й благополуччя».


Ліквідатори ЧАЕС були нагороджені медалями, пам’ятними знаками, грамотами Васильківської міської ради за самовідданість і високий професіоналізм, мужність і героїзм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com