У Василькові литовські освітяни ділились досвідом власного формату навчання

васильков 1 490 |
14-06-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

13 червня, на базі КНЗ КОР "Васильківський професійний ліцей" відбулася зустріч соціальних партнерів у форматі круглого столу "Європейські мережі і платформи: можливості партнерства для української професійної освіти"



На зустрічі була запрошена делегація педагогічних працівників з Литовської Республіки, яку очолила керівник Литовської асоціації професійно-технічних навчальних закладів Олена Пелакаускен. Учасників заходу привітала Віра Рогова – директор департаменту освіти і науки  Київської обласної державної адміністрації.

Учасники круглого столу обговорили питання створення за європейськими стандартами  дієвої системи співпраці та домовилися про налагодження взаємодії й обмін досвідом між представниками професійно- технічної освіти України і Литви.

Колеги з Литовської Республіки презентували свій формат професійно-технічної освіти. Для наших освітян це стало  поштовхом до змін, передбачених концепцією «Нова українська школа», мотивацією для запровадження  нововведень у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Для гостей учні та педагогічні працівники  підготували зони професійної майстерності, де представили роботи учнів та майстрів виробничого навчання, а також провели   майстер-класи.

Зустріч пройшла  результативно, оскільки її учасники змогли не тільки  обговорити назрілі проблеми системи професійної освіти, але й  знайти відповіді на найбільш актуальні питання.