За сприяння Ігоря Кононенко виділено 10 млн на будівництво нової школи №6 у Василькові

васильков 1 852 |
26-07-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Восени 2016 року жителі Київщини та всієї України були шоковані раптовим руйнуванням Васильківської школи №6. Лише чудом стіна та перекриття трьох поверхів, що обрушилися, засипавши уламками шкільне подвір’я, не травмували жодної дитини. Всіх 630 учнів тимчасово перевели на навчання в інші заклади, а їхні батьки та вчителі почали боротьбу за відбудову школи.



За цілий рік стукання в усі двері, починаючи від мерії і аж до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, справа не просунулась ні на крок. Жоден народний депутат, який ще рік назад обіцяв золоті гори та всебічну підтримку жителям Василькова, не допоміг і не підтримав громаду. Єдиним досягненням за цей час було те, що за кошти міського бюджету напівзруйноване приміщення таки розібрали. На більше грошей не вистачило.


До кого б не зверталися батьки дітей, куди б не писали листи – у відповідь усі тільки безпорадно розводили руками та відповідали: прийняли до уваги, але грошей немає.


У грудні минулого року до Василькова з робочим візитом завітав народний депутат України Ігор Кононенко. До нього на зустріч зі своїми проблемами прийшло багато мешканців. Серед них були і батьки учнів школи №6, які й розповіли парламентарю про свою проблему.
Після спілкування з громадою та керівництвом міста Ігор Віталійович підсумував: «Дороги, школа, водогін – це наші першочергові завдання на наступний рік».


Сказав і взявся до роботи, перші результати якої вже можна реально побачити. За сприяння Ігоря Кононенка на відновлення водогону міста виділено близько 10 мільйонів гривень. Уже профінансований ремонт і будівництво кількох доріг, серед яких Княжа, де люди буквально забули, як виглядає асфальт.


Питання щодо школи №6 виявилося складнішим, але народний депутат звик долати труднощі,тож узявся ретельно вивчати можливості виділення коштів на її відбудову. Гроші знайшлись у бюджеті Київської області, але щоб їх виділити, потрібно було винести це питання на сесію та проголосувати. Але фракція «Батьківщина», яка, схоже, діє за принципом «чим гірше, тим краще», заблокувала це питання разом з питанням щодо ремонту численних доріг, шкіл, дитячих садочків та лікарень.


Наприкінці квітня депутатам вдалося частково розблокувати роботу облради. Та питання відбудови школи в той день навіть не виносилося на розгляд.


Кількасот батьків і вчителів, обурені таким ставленням депутатів Київради від «Батьківщини», 27 квітня перекрили на декілька годин головну дорогу Василькова. Вимога була єдина: «Побудуйте дітям школу»!


У цей день вони направили лист до народного депутата Ігоря Кононенка, який підписало 600 осіб. Це послугувало вагомим аргументом для парламентаря, щоб переконати обласну владу в необхідності якнайшвидшого початку відновлення школи. І це спрацювало!


Цілеспрямованість батьків і педагогічного колективу школи, а також авторитет і турбота про громаду Василькова народного депутата Ігоря Кононенка були винагороджені минулої п’ятниці. На черговій сесії Київради депутати підтримали рішення про виділення 10 мільйонів гривень на перший етап будівництва нової школи. Саме стільки було потрібно, щоб зрушити питання з місця.


«Не варто чекати, що я все вирішу помахом чарівної палички. Тільки системна, спільна робота у злагоді з громадою дає очевидні результати. Треба працювати не покладаючи рук і наші спільні зусилля принесуть столичному регіону позитивні зміни!» – зазначив народний депутат.
Цей приклад вкотре довів ефективність звернень до Ігоря Кононенка, коли необхідно вирішувати важливі для громади питання