Опалювальний сезон у Василькові може розпочатися із запізненням?

васильков 1 167 |
30-09-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

27 вересня відбулася 44 позачергова сесія Васильківської міської ради VІІ скликання. На порядок денний виносилося всього три питання, два з яких стосувалися КП «Васильківтепломережа» і від прийняття рішень щодо яких залежить початок опалювального сезону у місті.



Так, з приводу питання погодження КП «Васильківтепломережа» договорів реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ з «НАК «Нафтогаз України»» та надання місцевої гарантії щодо їх виконання шляхом укладення договорів місцевих гарантів Васильківський міський голова Володимир Сабадаш зазначив: «Держава нам зараз дає можливість реструктуризувати борг, який є наявний у нас, і це дасть можливість вчасно розпочати опалювальний сезон із 15 жовтня». Депутати проголосувати за підтримання зазначеного проекту рішення.

Друге питання про надання КП «Васильківтепломережа» дозволу на отримання кредиту в сумі 1 800 000,00 грн розгладалося і було підтримане ще на попередній сесії 7 вересня, але на той час були неврегульовані певні питання з банком. Володимир Сабадаш зауважив: «Нині ми всі питання узгодили з банком, тож тепер питання на сесії звучить наступним чином: надати погодження і скасувати попереднє рішення, яке було надане на 43 сесії». Депутати проголосувати за це питання майже одноголосно.

Після засідання Володимир Сабадаш прокоментував, наскільки важливими для міста є прийняті на сесії рішення та звернувся до мешканців Василькова: «На сьогоднішній день заборгованість від населення складає трохи більше 17 млн грн, тому є загроза не розпочати вчасно опалювальний сезон. Тож потрібно заплатити за послуги, які були надані з теплопостачання».

На завершення мер додав: «Нами буде створена спеціальна комісія з питання заборгованості, також ми зараз вивчаємо питання про можливе залучення колекторської структури для стягнення боргів. Ситуація, пов’язана з наданням теплової енергії дуже серйозна, тому що без коштів «НАК «Нафтогаз України»» не дасть нам природного газу. Тож ми можемо ображатися тільки самі на себе. Поки не буде коштів, ми не отримаємо газу на теплову енергію. Нам усім треба прикласти максимум зусиль для вирішення цього питання».