Поліція затримала озброєних нападників під час оперативного плану «Перехоплення» 

васильков 1 112 |
23-10-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Для розшуку та затримання осіб, які у Васильківському районі скоїли розбійний напад на 35-річного жителя Сумської області, на території Київщини та столиці був введений в дію план «Перехоплення».

Повідомлення про злочин в селі Пшеничне Васильківського району до поліції Київщини надійшло о 17.40 год. Заявник повідомив, що троє невідомих осіб, з якими він їхав на південь країни автівкою, погрожуючи зброєю, забрали у нього гроші та майно. Також потерпілий описав прикмети зловмисників.



На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група Васильківського відділу поліції.

Встановлено, що намагаючись дістатись автостопом на Херсонщину, чоловік зупинив попутну автівку «Mitsubishi» у Києві.

На автодорозі Київ-Одеса, біля села Пшеничне, водій разом з пасажиром почали йому погрожувати пістолетом. Відібрали 50 євро, 4500 грн., обручку, рюкзак, мобільний телефон, одяг та продукти харчування. Після чого чоловіка висадили та зникли на автомобілі «Mitsubishi» у невідомому напрямку.


З метою розшуку та затримання нападників за «гарячим слідом» на території Київщини та столиці був введений в дію оперативний план «Перехоплення», орієнтовані поліцейські екіпажі столиці та області.


Під час проведення оперативно-розшукових заходів столичні патрульні поліцейські затримали зловмисників на одній з вулиць Києва. Ними виявилися 37-річний громадянин іншої держави, 20-річний житель Львівщини та Тернопільщини.


Про затримання іноземця повідомлено посольство Азербайджанської Республіки та консульський відділ МЗС.

Автомобіль, на якому пересувались нападники, вилучений та поміщений на штраф майданчик.


За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Чоловіки знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення їм підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Наразі поліцейські перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших злочинів. Триває слідство.