Навколо МАФів у Василькові вирують пристрасті

васильков 1 187 |
1-11-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Ось уже кілька місяців громада Василькова обурюється проти встановлення тимчасових споруд у місті. Перша хвиля народного гніву була ще влітку, коли на клумбах перед центральним відділенням пошти за ніч «виросло» два МАФи. Тоді робились спроби зібрати мітинг, у мережі Facebook навіть була створена група «СТОП МАФізація міста», мешканці міста навіть намагались спалити споруди та побили вікна. Проте МАФи стоять там і досі, стійко витримуючи всі напади, щоправда, сховавшись за дерев’яними огорожами.



Вдруге васильківці обурились, коли на початку жовтня на території військового містечка №11, прокинувшись зранку, побачили, що вночі у центрі містечка невідомо звідки з’явився черговий МАФ. Варто зазначити, що територія, де нині встановлено даний МАФ, є прибудинковою територією будинку №6, за яку мешканцями відповідно сплачуються комунальні послуги.


На днях цю споруду теж намагались спалити, навіть не подумавши, що житлові будинки знаходяться всього в кількох метрах, а отже, могли бути й жертви.


Щоб діяти у правовому полі і на законодавчому рівні вирішити нагальну проблему міста, нещодавно було створено тимчасову контрольну депутатську комісію з перевірки законності надання дозволу на встановлення тимчасових споруд (МАФів) на території Василькова. До комісії увійшли представники усіх фракцій, депутати Василь Сіранчук (голова комісії), Людмила Бурсова (секретар комісії), Сергій Свічинський, Олена Шпильова, Юрій Коваленко, Володимир Євменов, Микола Неділько, Сергій Сергієнко, а також Олександр Швець – начальник відділу архітектури та містобудування, Олена Литвин – начальник ДАБІ і представники громадськості: Наталія Васильська, Дмитро Компаніченко, Алла Отруба, Людмила Лещенко.