У постраждалих від «Васильківської трагедії», з’явилась надія на компенсацію

васильков 1 931 |
7-11-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Більше трьох років триває боротьба постраждалих жителів Васильківщини від масштабної техногенної катастрофи – «Васильківської трагедії», що сталася 8 червня 2015 року на нафтобазі «БРСМ-нафта» біля села Крячки Васильківського району. У ті страшні 8 днів, поки гасили пожежу, у вогні загинуло шестеро людей. На сьогоднішній день, окрім загиблих, налічується 16 травмованих та 3059 постраждалих внаслідок пожежі людей, інтересами яких опікується ГО «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії».



Наприкінці вересня ми писали про арешт майна та грошових активів групи компаній «БРСМ-Нафта», юристи якої намагались скасувати розгляд справи про компенсацію за позовом членів Фонду, проте зазнали поразки.

6 листопада Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги «БРСМ-нафта» та залишив ухвалу Деснянського районного суду про відкриття провадження в силі. Це дає надію постраждалим від наслідків трагедії васильківчанам на справедливу компенсацію. У той же час розгляд апеляції на ухвалу про забезпечення позову, якою накладено арешт на майно «БРСМ-нафта» на суму 1,3 мільярди гривень, перенесено на 27 листопада.

Щоб нагадати про жахи найбільшої техногенної катастрофи у новітній історії України, під стінами Київського апеляційного суду зібралося 200 членів ГО «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії. «Ми не закликаємо когось прийняти якесь конкретне рішення! Ми лише хочемо нагадати 
про ті страшні дні, коли горіла нафтобаза, і про те, що власники БРСМа навіть не вибачились перед васильківцями! Ми маємо право на компенсацію. Тому ми тут. Сьогодні нас кілька сотень, але якщо потрібно, будуть тисячі», – прокоментувала Тамара Іванова, член ГО «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії».

Нагадаємо, що 14 вересня 2018 року Деснянський районний суд міста Києва задовольнив заяву про забезпечення позову та заарештував майно та грошові активи групи компаній «БРСМ-нафта» у межах суми позову у розмірі близько 1,3 мільярди гривень