Васильківському «Інклюзивно-ресурсному центру» передали методичні посібники для дітей з особливими потребами

васильков 1 377 |
1-02-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

31 січня 2019 року в рамках Всеукраїнського проекту «Твій безмежний світ», який діє з 2018 року за підтримки швейцарської фармацевтичної компанії Acino в Україні, відбулася передача фахівцям «Інклюзивно-ресурсного центру» (ІРЦ) Васильківської міської ради спеціалізованих методичних посібників: «Путівник для вчителів», «Путівник для батьків» і «Прописи та завдання з математики (1 клас)», призначених для дітей із особливостями ментального розвитку, в тому числі з розладами аутистичного спектру (РАС).



У заході взяли участь Владислава Олександрівна Храпунова, директор ІРЦ Васильківської міської ради, фахівці ІРЦ (логопеди, психологи, дефектологи), Юлія Сульська, к.м.н., керівник медичного відділу, та співробітники компанії Acino в Україні.

В ході зустрічі Владислава Храпунова висвітлила проблематику аутизму та навчання дітей з РАС: «Сьогодні все частіше піднімаються питання освіти та соціалізації дітей з особливими освітніми потребами. Це позитивні наслідки освітньої реформи та впровадження в Україні інклюзивного навчання.


З моменту створення «Інклюзивно-ресурсного центру» Васильківської міської ради у вересні 2018 року, наші спеціалісти обстежили 88 дітей, з них 16 – з розладами аутистичного спектру. Наразі центр відвідують 59 дітей із особливостями ментального розвитку віком від 2 до 18 років. Наші фахівці працюють як з дітьми, так і з їхніми батьками та педагогами міста. Команда центру – це ентузіасти, яких об’єднало бажання змінювати систему освіти і давати шанс, коли опускаються руки. Адже дуже часто ми зустрічаємо супротив батьків, які не хочуть визнавати особливостей власної дитини, та не розуміють, що їй можна допомогти. Вони закриваються від усього світу і думають, що цим вирішують проблему.


Ми впевнені: маючи чудові посібники, які надала компанія Acino в Україні, можна значно покращити нашу просвітницьку діяльність, в тому числі і підняти рівень обізнаності педагогів. Діючи спільно з організаторами соціального проекту «Твій безмежний світ», ми зможемо зробити великий крок вперед для допомоги дітям з РАС і розуміння проблеми аутизму зі сторони батьків, педагогів та громадськості».

Acino в Україні щороку інвестує у соціальні, гуманітарні та благодійні проекти значні кошти, які спрямовані на поліпшення якості життя української нації.


«З огляду на стрімке зростання кількості дітей з аутизмом, Acino з відповідальністю провадить діяльність, спрямовану на вирішення даної проблеми в рамках всеукраїнського соціального проекту «Твій безмежний світ». Сподіваємось, що наші посібники допоможуть в навчанні та подальшій соціалізації дітей з особливими потребами», – підсумувала Юлія Сульська.

Нагадаємо, 16 січня 2019 року в ІА «Інтерфакс-Україна» (м.Київ) пройшла прес-конференція, присвячена випуску спеціалізованих методичних посібників для дітей з особливими потребами за підтримки швейцарської фармацевтичної компанії Acino в Україні спільно зі школою «Мозаїка» та ГО «Особливий світ», що безкоштовно розповсюджуватимуться серед спеціалістів інклюзивно-ресурсних центрів, вчителів та батьків, які виявлять бажання взяти участь в апробації навчального посібника.