«ЗАПОБІГТИ. ВРЯТУВАТИ. ДОПОМОГТИ.»

13 березня 2019 року для вихованців Васильківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів черговий караул 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Василькова під керівництвом заступника начальника загону, начальника 29-ї ДПРЧ Караваєва Юрія Михайловича спільно з начальником відділу молоді та спорту Васильківської міської ради Вороновою Людмилою Леонідівною, провели Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» з метою навчити підростаюче покоління найважливішим правилам безпеки життєдіяльності!

На початку заходу працівники ДСНС нагадали дітям актуальні правила безпечної поведінки на воді, в лісі та під час виявлення підозрілих предметів, а також наголосили, що не можна бавитись із сірниками, запальничками та свічками.

Рятувальники продемонстрували роботу різноманітних інструментів, ознайомили дітей із спеціальною технікою та обладнанням. Вихованці закладу мали можливість побачити в дії рятувальника з  пневматичною подушкою, бензорізом, гідравлічними ножицями та вогнегасником. Впродовж Акції всі бажаючі мали змогу поспілкуватись з рятувальниками, навчитись розмотувати й змотувати пожежні рукави та послухати звуки пожежної сирени.


До речі, професія рятувальника – це єдина професія, що має власний вид спорту. Пожежно-прикладний спорт – це незвичайний і видовищний вид спорту, що гартує не лише тіло, а й волю. Людина, яка має гарні результати у пожежно-прикладному спорті, буде з успіхом виконувати свій головний професійний обов’язок – рятувати людські життя на пожежах та виконувати найскладніші завдання під час ліквідації надзвичайних ситуацій.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com