«Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES)

Покращення рівня енергоефективності в різних секторах української економіки є головним пріоритетом України. Житлово-комунальний сектор здійснює безпосередній вплив на якість умов життя мільйонів українців, але при цьому характеризується низькою сталістю через високий рівень споживання енергії та тепла, зношену інфраструктуру та обладнання для опалення, значні витрати газу та застарілий житловий сектор.

Так, 23 квітня 2019 року у місті Васильків відбулась презентація Проекту ЄС/ПРООН HOUSES, яку провела спеціаліст з розвитку громад, регіональний координатор ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Київській області Сівілія Черман. Основна мета Проекту – мобілізація співвласників житла в багатоквартирних будинках в Україні та підтримка їхньої мотивації до підвищення рівня енергоефективності власних будинків. Проект діятиме на місцевому рівні по всій країні, допомагаючи створювати нові об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також сприяючи зміцненню потенціалу як новостворених, так й існуючих ОСББ, які в подальшому зможуть розробити власні проекти з підвищення енергоефективності та подати заявку на фінансування до Фонду енергоефективності України.


Протягом двох років Проект «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» буде проводити інформаційну кампанію на національному, обласному та місцевому рівнях з метою інформування широкої громадськості та місцеві громади щодо нового законодавства у сфері енергоефективності, програм Фонду енергоефективності та механізмів фінансування, які він пропонує. Проект проводитиме серію групових та індивідуальних консультацій для активістів, які мають намір створити ОСББ, активів вже створених ОСББ та місцевої влади з питань створення ОСББ, ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив по покращенню стану будинків.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com