Медичні заклади столичного регіону будуть кращі за ті, що в Києві, – Ігор Кононенко

васильков 2 352 |
18-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Медичні заклади Київщини мають отримати нові або відремонтовані приміщення та сучасне обладнання. Після створення умов роботи для медиків якість послуг для всіх пацієнтів має істотно зрости.
Такі підходи пропонують у Плані розвитку столичного регіону, розробленому з ініціативи народного депутата Ігоря Кононенка.
Уже зараз за сприяння Ігоря Кононенка добудовують 17 нових ФАПів, триває реконструкція амбулаторій і їх переобладнання відповідно до сучасних стандартів.



«Перше, що ми почали робити, модернізуючи медичну галузь столичного регіону, – це створювати умови для роботи лікарів. Де можна – амбулаторії капітально ремонтуємо, де відновлювати нічого – зводимо нові. За цей час заробітна плата фельдшерів зросла із 6–7 тисяч до 12. Де потрібно – забезпечуємо медиків службовим житлом. Людина повинна йти до ФАПу й знати, що її там привітно зустрінуть, оглянуть і зроблять усе необхідне, щоб допомогти», – говорить Ігор Кононенко.


Депутат наголошує, що кожна громада сама обирає, яким має бути її ФАП і чи їй достатньо приміщення на 60 квадратних метрів, чи потрібно на кілька сотень. Кошти на обладнання залучають як з державного бюджету, так і через благодійні фонди.
У більшості нинішніх амбулаторій можна зробити ультразвукові та лабораторні дослідження, вакцинацію дітей і дорослих. У багатьох передбачений стоматологічний кабінет.


«План розвитку столичного регіону, який ми розробили разом з громадами, дає чіткі орієнтири розвитку медицини в регіоні. Він реалістичний, тому є всі можливості для його втілення в найближчі роки. Люди повинні мати якісні та доступні медичні послуги. Лікарі повинні мати всі умови для того, аби лікувати людей, а не думати, як вижити чи знайти, чим лікувати», – зазначає Ігор Кононенко.