Васильківських поліцейських, які катували людину судитимуть


Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Від 5 до 10 років за гратами «світить» правоохоронцям з Василькова, які в грудні 2018 року кілька годин катували людину. Нагадаємо, подія сталася 17 грудня 2018 року. На зупинці громадського транспорту у Василькові правоохоронці, реагуючи на спір, застосували відносно громадянина сльозогінний газ та побили його, використовуючи приклад автомата «АКСУ 74». У процесі бійки поліцейські надягли на потерпілого кайданки та на службовому автомобілі вивезли його на безлюдну місцевість, де продовжили побиття. Після цього обвинувачені закрили чоловіка в багажному відділенні службового автомобіля.



Досудове розслідування у цій справі здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві. Згідно з висновками експертиз, потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Крім того, судово-психологічна експертиза підтвердила, що дії працівників поліції викликали у потерпілого страждання та завдали йому суттєвої моральної шкоди.

Наразі до суду передали обвинувальний акт стосовно двох поліцейських Васильківського відділу поліції. Їх звинувачують у катуванні людини та перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 127 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.