Дитсадки Василькова готуються до відкриття з 1 червня

васильков 3 295 |
28-05-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Послаблення карантину на Київщині передбачає дозвіл на роботу закладів дошкільної освіти. У закладах дошкільної освіти Василькова кипить активна підготовка. У групах зникли килими, тканинні рушники, м’які іграшки, всі інші іграшки – дезінфікуються, поверхні теж обробляються спеціальними засобами.



Як повідомила начальник відділу освіти Васильківської міськради Лілія Козак, терміново було закуплено необхідні засоби, щоб у карантинний період з дотриманням усіх вимог можна було відкрити заклади дошкільної освіти.

«Ми закупили усім закладам безконтактні термометри (наразі по одному у кожному садочку, трохи згодом закупимо ще по одному), рукавички, дезінфікуючі засоби, паперові рушники та багаторазові маски, які передав міський голова. Невдовзі закупимо електросушарки для рук», – розповіла Лілія Козак.

Новий посуд для харчоблоків

Для усіх садочків Василькова ще до карантину був закуплений посуд із нержавіючої сталі відповідно до сучасних вимог до харчоблоків. Старий алюмінієвий та емальований посуд піде на смітник. Нові каструлі, миски, друшляки вже почали передавати в дошкільні заклади Василькова.

«Кожен заклад озвучив свою потребу у посуді залежно від кількості дітей», – зазначила Лілія Козак.

Про ремонт садочку №2 «Барвінок»

Усіх батьків, чиї діти наразі змушені відвідувати інші дитсадки у зв’язку з реконструкцією закладу №2 «Барвінок», цікавить, коли ж діти нарешті підуть до свого садочку.

Міський голова Володимир Сабадаш проінформував: «Коли розпочалась пандемія, ми з депутатським корпусом прийняли рішення про зняття коштів з усіх програм, у тому числі з освітньої, щоб закупити необхідне обладнання, захисні засоби для лікарні. Безпосередньо по садочку №2 наразі проведений тендер, є проєкт і виділено майже 3 млн грн для того, щоб капітально відремонтувати цей садочок до вересня цього року».

Що варто знати батькам

  1. Усі батьки мають бути в масках, коли приводитимуть дитину до садочка.
  2. Передавати дитину слід вихователю на території закладу, не заходячи всередину (за теплої пори передача відбуватиметься на подвір’ї, за дощової – при вході).
  3. Зустрічатиме батьків і дітей медсестра, яка проводитиме огляд дитини (щоб не було ознак ГРВІ), а також вимірюватиме дітлахам температуру тіла. Якщо вона буде вищою, ніж 37,2 градуси, дитину до закладу не прийматимуть. Усі показники записуватимуться у спеціальний журнал. Температуру тіла вихованців вимірюватиме медична сестра кожні 4 години, тобто 3-4 рази протягом дня.
  4. Більшість часу дітлахи гратимуться на вулиці за сприятливих погодних умов.
  5. Харчуватимуться діти за столами по двоє (один навпроти одного), а не по четверо, як раніше.
  6. Спатимуть діти на безпечній відстані один від одного (1-1,5 м), поряд діти лежати не будуть.
  7. Вихователі будуть пояснювати малюкам в ігровій формі, що потрібно тримати дистанцію, менше обійматись, контактувати. Відповідно ігри та фізичні вправи будуть підібрані таким чином, щоб уникнути контакту між дітьми.