Шахраїв, які ошукали пенсіонерів на Васильківщині, затримано


Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Зловмисників, які діяли за схемою «Ваші родичі потрапили в ДТП» та видурили у жителів смт Гребінки Васильківського району чималі гроші, затримали працівники поліції Васильківщини у м. Біла Церква.



Зловмисники телефонували пенсіонерам та повідомляли, нібито їхні родичі потрапили в ДТП і що терміново потрібні гроші на лікування. Старенькі, не вагаючись, віддавали невідомим останні збереження. Одна бабуся віддала невідомому чоловіку 10 тисяч гривень, інша – 2 тисячі доларів та 5 тисяч гривень.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особи двох аферистів, які пересувались на автомобілі з іноземною реєстрацією. Саме цей транспортний засіб було затримано в м. Біла Церква. Правопорушниками виявилися чоловіки 27-ми та 38-ми років.

Наразі поліція перевіряє вказаних осіб на причетність до вчинення аналогічних злочинів. Також встановлюються можливі спільники фігурантів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає стягнення штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 240 годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Слідство триває.