В Василькові вироблятимуть реактивні безпілотники типу ANKA

васильков 4 516 |
12-12-2021 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

На українсько-турецькому заводі, що будується у Василькові (Київська обл.), будуть виробляти реактивні безпілотники типу ANKA - наступне покоління БПЛА після Bayrаktar, повідомив речник Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович.

"… завод будується зараз у Василькові. Вже почав будуватися завод, який буде виробляти спільно українсько-турецькі безпілотники. В тому числі "ANKA" – важкі безпілотники. В тому числі українські безпілотники, які є перспективними. Зокрема, мова може йти і про реактивні безпілотники, які є перехоплювачами. Тобто, вони здатні діяти проти повітряних об'єктів, проти інших безпілотників. Навіть, проти авіації пілотованої. На них будуть українські двигуни і решта турецька авіоніка: корпус тощо", - заявив Арестович.



Арестович уточнив, що ANKA – це наступне покоління БПЛА після Bayrаktar: "реактивні, не поршневі, а реактивні… БПЛА, який перевищує "Байрактар" за всіма характеристиками", – зазначив він.

За словами Арестовича, завод у Василькові наприкінці 2022 року вже має випустити першу продукцію.

Як повідомлялося, 29 вересня було підписано меморандум про співпрацю між Міністерством оборони України та компанією Bayrаktar Savunma щодо будівництва та облаштування навчально-випробувального центру для обслуговування, ремонту, модернізації безпілотних літальних апаратів (БПЛА), а також для навчання персоналу, пов'язаного з експлуатацією БПЛА Bayrаktar .
Згідно з документом, центр Bayrаktar збудує на землях поблизу Василькова (Київська обл.), що належать до Міноборони.
Як планується, згодом в Україні буде побудовано і працюватиме низка таких центрів.