Профілактичні рейди закладами громадського харчування міста Васильків


Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

З метою недопущення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, інспектори ювенальної превенції  районного управління поліції спільно дільничними офіцерами поліції Василькова, поліцейськими офіцерами та представниками виконавчих органів Васильківської міської ради проведені профілактичні рейди закладами громадського харчування міста Васильків з метою виявлення дітей, які перебувають без догляду дорослих після 22 години, а також порушень рішення органів місцевого самоврядування щодо обмеження продажу алкоголю.



Нагадуємо, що відповідно до Закону України "Про охорону дитинства" дітям до 16 років заборонено перебувати на вулиці, в закладах дозвілля після 22 години без супроводу дорослих. 

Під час проведення заходів поліцейські  притягнули до адміністративної відповідальності власника нічного закладу відповідно ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності), який здійснював торгівлю алкогольними виробами без відповідної ліцензії та продавця, який здійснював торгівлю тютюновими виробами неповнолітнім відповідно до ч.2 ст.156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Правоохоронці вкотре наголошують продавцям неухильно дотримуватись чинного законодавства, не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Крім, того бути уважнішими та перевіряти документи, якщо виникла хоч найменша підозра, що покупець не досяг 18-річного віку.