Посадовців Васильківської громади підозрюють у привласненні благодійних коштів

васильков 3 512 |
19-08-2022 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Місто Васильків   сколихнув гучний скандал із кримінальним присмаком. Служба Безпеки України підозрює міську владу Василькова у масштабному розкраданні благодійних коштів. Мова йде про привласнення понад 1 млн гривень, які місцеві мешканці перераховували для потреб ЗСУ, та продаж гуманітарної допомоги, призначеної для населення громади.

9 серпня правоохоронці здійснили обшуки приміщень Васильківської міської ради, зокрема, і в оселі однієї із посадовців міськради. Обшуки здійснювали з метою вилучення доказів у вигляді документів та речей у рамках досудових розслідувань щодо кримінальної справи №42022112340000074, пов’язаної з розкраданням благодійних коштів на підтримку ЗСУ. 



І як виявилось, підозрюваними в цій справі фігурують керівництво та посадовці Васильківської міської громади.

Вся банда мера Василькова спалилася на розкраданні благодійної допомоги. Крали масштабно, а попалися на копійках. Уявіть масштаб, в рамках справи пред’явлено понад 50 підозр. Це купка некомпетентних злодіїв. Вони збирали гроші для ЗСУ на приватну картку та використовували кошти у приватних інтересах. Банально”, – розповів на своїй сторінці у Facebook васильківчанин, ексдепутат міськради та юрист-активіст Богдан Корчинський, який у 2020 році балотувався на посаду голови Васильківської громади.