Влада Василькова тоннами закопувала на сміттєзвалищі гуманітарку для населення

васильков 6 815 |
28-08-2022 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Громадський активіст Сергій Бірюков звинувачує владу Василькова у свідомому знищенні кількох тонн високоякісної м’ясної продукції, якою місцевий волонтер та директор однієї із продовольчих компаній хотів безкоштовно забезпечити земляків на початку російського вторгнення.

Для того, аби все організувати правильно волонтер спочатку звернувся до міської влади. Загалом була передбачена поставка продукції на суму до одного мільйона гривень. Тож її гарантовано мало б вистачити усім бажаючим, зокрема, незахищеним верствам населення та захисникам.

Отож, підприємця запросили на нараду із представниками влади міста, але чомусь у квартиру за межами Василькова, де місцеві можновладці "мужньо" переховувалися у селі від обстрілів та завзято "лікували нерви" оковитою, закусуючи величезною кількістю вареників. Набухана мадама-мер, не встаючи зі столу з таким колоритним натюрмортом, особисто підтвердила підприємцю гостру потребу васильківців у м’ясній продукції.



Сергій Бірюков каже, що попри небезпеку від інтенсивної стрілянини на вулицях міста, вантажівки з продовольством прибули у Васильків ввечері, 28 лютого:

Більше чотирьох тонн смачної та свіжої м’ясної продукції в асортименті було поставлено на склади мерського центру, який був розташований у школі №3. У той час там заправляв місцевий "слуга народу" Андрій Шевченко.

Так співпало, що того дня, саме під час розвантаження цих машин, росія нанесла авіаудари по цивільних об’єктах Василькова. Тобто водії та вантажники реально ризикували своїм життям, доставляючи цей гуманітарний вантаж.

За словами Сергія Бірюкова, згодом волонтер-підприємець попросив помічницю мера члена виконкому Олю Кличко надати звіти про роздачу цієї допомоги населенню. Але всупереч її обіцянкам він так і не дочекався навіть фотозвітів про надходження людям продукції. Активіст продовжив:

Цей волонтер вирішив перевірити чи розвозили ковбасу хоча б бійцям на блокпости у Василькові. Як місцевий житель, він кожного разу, проїжджаючи  через блокпости, перепитував бійців про свій товар. Але не побачив жодного захисника, який би підтвердив отримання хоча б одного кільця ковбаси. Незабаром з’ясувалося, що м’ясну продукцію завозили у волонтерський центр мера та інші підприємці – дуже відомі у місті люди. Тепер і вони мають обгрунтовані претензії до нашої дами.

За словами активіста, згодом з’явився інсайд, що кілька тонн м’яса та ковбаси просто зіпсувалися на складах нашої меркині і ці продукти таємно закопали на міському сміттєзвалищі, яке, між іншим закрите з 2010 року. До речі, перед нещоданіми перевірками, 15-17 серпня, речову гуманітарку – взуття та одяг, теж прикопали на тому ж сміттєзвалищі.

Наостанок Сергій Бірюков звернувся до земляків:

Друзі, якщи ви не маєте бажання і далі терпіти цих виродків при владі – долучайтеся до комітету звільнення Василькова від мародерів та сепарів. У коментарях під цим відео буде посилання на анкету.