Чому клініка Лінько – одна з найкращих ортопедичних установ в Україні?

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Ортопедична галузь є надзвичайно важливою, оскільки від рівня лікарів та наявності відповідного обладнання залежить якість медичних практик в даній галузі, зокрема це стосується ортопедичних операцій та методик відновлення пацієнтів. Все це добре знають у відомій київській клініці доктора Лінько, де наразі є все необхідне для проведення ефективних заходів з лікування та реабілітації людей, що мають захворювання суглобів та звернулися за відповідною допомогою.

Якою є клініка Лінько сьогодні?

Даний медичний заклад виник та знаходиться при Київській міській клінічній лікарні №7 як самостійна установа, що займається ендопротезуванням суглобів та виконанням складних малоінвазивних операцій, таких як артроскопія та інтрамедулярний остеосинтез.

Виконують дані маніпуляції досвідчені лікарі-ортопеди – Лінько Ярослав Володимирович (засновник закладу, один з основоположників практики артроскопічних операцій в Україні) та Рокита Тарас Григорович (провідний лікар-ортопед клініки).

Більше інформації щодо роботи та можливостей клініки – за посиланням https://arthroscopy.kiev.ua/ua/клініка-лінько.html. Більшість операцій проводить Рокита Тарас Григорович, іноді в дуеті зі своїм старшим колегою.

Сьогодні клініка Лінько асоціюється саме з лікарем Тарасом Рокитою, оскільки його діяльність покриває майже всі основні напрямки роботи закладу, а це – артроскопія суглобів, хірургія стопи та кісток кистей, лікування переломів та псевдоартрозів, усунення наслідків підвивиху суглобів, боротьба с нестабільністю зчленувань, лікування розриву Ахіллу і не тільки.

Основна спеціалізація клініки

Насправді існує велика кількість приводів звернутися за допомогою до лікаря-ортопеда. Зокрема у клініці доктора Лінько лікують різноманітні захворювання, травми та патології суглобів, в тому числі:

  • артрози;
  • асептичний некроз;
  • пошкодження зв'язок;
  • хвороба Бехтерева;
  • розриви Ахіллу;
  • переломи кісток;
  • остеоартрит;
  • вивих та нестабільність суглобів;
  • вальгусна деформація стопи.

Для проведення діагностики та лікування переважно використовуються операції із застосуванням артроскопа. У складних випадках, коли функція зчленування вкрай порушена, найбільш ефективним методом усуненням проблеми є ендопротезування суглоба, тобто його заміна на штучний імплантат.

Які операції виконують у клініці Лінько?

Основою діяльності клініки є високотехнологічні операції на суглобах, зокрема артроскопія та ендопротезування. Подекуди ці два напрямки є взаємодоповнюючими, оскільки при підготовці до інсталяції протезу використовується той самий метод артроскопії.

1. Артроскопія – це малоінвазивна операція, що має на меті високоточне дослідження та усунення наслідків пошкоджень суглобів (колінного, плечового, кульшового, ліктьового та гомілковостопного).

Артроскопічна операція може бути призначена за наявності внутрішньо-суглобових пошкоджень, при виявленні чужорідних тіл всередині суглоба, а також при травмах хрестоподібних зв'язок, розривах менісків, вивиху надколінка, деформуючому артрозі та ревматоїдному артриті.

2. Ендопротезування – це ефективний метод вирішення найбільш складних проблем суглобів, зокрема у випадку невиліковності та неможливості відновити функцію іншими способами. Метод передбачає заміщення суглобу або його частини штучним імплантатом, завдяки чому можна відновити рухові можливості зчленування та назавжди позбутися больових відчуттів.

Показанням для ендопротезування можуть виступати серйозні руйнування компонентів кульшового та колінного суглобів, в результаті чого спостерігається незворотна втрата рухової спроможності зчленувань з постійним та відчутним больовим фактором.