Правоохоронці Васильківщини повідомили про підозру телефонному шахраю


Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Влітку минулого року до поліції звернулася жінка та повідомила про те, що їй зателефонував невідомий чоловік та представився батьком. У розмові так званий родич вказав, що потрапив до лікарні і йому необхідні грошові кошти.
Шокована звісткою жінка, не вагаючись ні хвилини, переказала свої заощадження на рахунок зловмисника. Через деякий час, оговтавшись, зателефонувала батьку, який виявився неушкодженим.


Під час досудового розслідування встановлено, що правопорушник діяв за спланованою схемою. Завдяки оперативним та злагодженим діям правоохоронців та працівників управління карного розшуку, особу зловмисника встановлено. Ним виявився 37-річний житель міста Васильків, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.
Слідчі дії тривають. Наразі правоохоронці встановили причетність чоловіка до 18 аналогічних фактів шахрайського заволодіння коштами людей.
Слідчі, за процесуальним керівництвом прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру за фактом шахрайства [ч. 2 ст. 190 ККУ].
Подальшу долю фігуранта вирішить суд.