Чи підходить Антигуа для реєстрації бізнесу?

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

З пошуку оптимальної юрисдикції розпочинається процес вибудовування успішного бізнесу за кордоном. Помилитися з країною в жодному разі не можна, оскільки потім доведеться сплачувати надто великі податки та мати справу з різними додатковими складнощами на кшталт позапланових перевірок чи складного механізму оформлення працівників у штат. Тішить те, що варіантів у підприємців багато, причому є офшори, адаптовані під різні види діяльності.

Антигуа та Барбуда спочатку позиціонувалися як ідеальне місце для запуску проектів у сфері азартних розваг. Поступово до списку підходящих напрямків додалася Форекс-торгівля та галузь інформаційних технологій. Реєстрація компанії в Антигуа, особливо з урахуванням новацій 2023 року в законодавстві прямого конкурента – держави Сент-Вінсент та Гренадини, є дуже цікавою ідеєю, оскільки займає небагато часу та коштує недорого – від 3900 євро. Але є низка умов, які необхідно виконати, щоби повною мірою оцінити плюси юрисдикції:

  • правильно вибрати вид діяльності - краще за все тут відкривати онлайн-казино або брокерську фірму для організації Форекс-торгівлі;
  • ретельно прорахувати бюджет;
  • підготувати встановлений місцевим законодавством пакет документів;
  • знайти кваліфікованих юристів, які займуться реєстраційним процесом.

Детально про переваги та недоліки Антигуа та Барбуда як локації для початку комерційної діяльності

Позитивних особливостей у цієї юрисдикції безліч. Ось головні з них:

  • короткий термін відкриття компанії;
  • можливість суттєво зменшити податкове навантаження;
  • відсутність потреби в оформленні ліцензії під час надання брокерських послуг за межами Східно-карибського регіону;
  • комфортні умови для ведення бізнесу у сфері гемблінгу;
  • перспектива отримання посвідки на проживання у спрощеному режимі для себе та сім'ї;

Основним серйозним мінусом офшору є необхідність врегулювання питань із державними регуляторами. Не маючи спеціальних знань та навичок, пройти всі необхідні інстанції буде складно, до того ж, на подачу паперів та комунікацію з чиновниками піде багато часу. Найкращим виходом у такому випадку є залучення юристів, а точніше – замовлення комплексного сервісу з відкриття бізнесу в Антигуа. Подібну послугу надає адвокатське об'єднання Lawrange, чия команда працює швидко та професійно, при цьому для врегулювання формальностей виїжджати з України майбутньому власнику бізнесу не потрібно.