В місті Васильків збудують новий багатоквартирний будинок замість зруйнованого внаслідок ворожих обстрілів

васильков 519 |
27-04-2023 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Сьогодні відбулася важлива подія для Васильківської громади за участі заступника голови Київської обласної державної адміністрації Бойка Миколи Миколайовича  та преставника державної компанії Polimex Infrastructura (Польща) Войцеха Бальчуна, а саме підписання Меморандуму про співпрацю, яким визначено відносини та напрямки співробітництва між Васильківською міською радою та польською компанією.  Про це повідомила   голова Васильківської ОТГ Наталія Баласинович.

Меморандум був укладений, базуючись на партнерських відносинах в галузі будівництва та розвитку громад Київської області.



В ході зустрічі сторони-підписанти домовились про реалізацію пілотного проекту будівництва багатоквартирного будинку за адресою вул. Декабристів 42, м. Васильків, який був зруйнований внаслідок ворожих обстрілів і без житла залишилось 70 сімей.

Місто Васильків одне з перших зазнало атаки російських військ, адже метою агресора було захоплення стратегічного об'єкту - військового аеродрому, що дало б можливість оточити столицю України. Але наші славні льотчики 40-ї бригади тактичної авіації знищили щонайменше 20 ворожих літаків, чим захистили і місто, і Київщину від серйозних руйнувань. Привид Києва є збірним образом всіх васильківських льотчиків.

Тому, на місці зруйнованого 42 будинку планується будівництво 9-ти поверхового будинку замість 5-ти поверхового, що надасть можливісь забезпечити житлом 70 родин, які проживали там до руйнування, а також нашим військовим льотчикам і родинам загиблих військових, котрі мужньо обороняли Київщину від ворожої навали.