В місті Васильків колишні керівники КП постануть перед судом за розтрату 2,5 млн грн бюджетних коштів


Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Прокурори Обухівської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти стосовно колишнього директора комунального підприємства Васильківської міської ради та його заступника за фактами розтрати бюджетних коштів у великому розмірі  (ч. 2, 3, 4 ст. 191 Кримінального Кодексу України).

Розслідуванням установлено, що ексдиректор КП, шляхом підписання та видання наказів про преміювання працівників підприємства без законних на те підстав, протягом 2019-2021 років вчинив  розтрату коштів комунального підприємства на загальну суму 2,3 млн грн. 

Крім того, його заступник, виконуючи обов'язки директора підприємства у період відсутності останнього, видав накази про безпідставне преміювання підлеглих на майже 200 тис. грн.



Діями колишніх керівників завдано матеріальної шкоди комунальному підприємству, у зв'язку із чим прокурорами заявлені цивільні позови про її відшкодування.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Обухівського райуправління поліції ГУНП в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.