У Василькові в храмі УПЦ (МП) висить ікона Нікалая ІІ – російського імператора

васильков 885 |
25-12-2023 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

У Василькові в храмі на честь святого Миколая (1792 р.) моляться на портрет російського імператора Нікалая ІІ Кривавого.

Про це пише Роман Маленков у Фейсбуці. «І вони називають себе українською православною церквою», – зазначає він.



«Особисто у мене одні матюки. Які мізки у головах цих людей? Там нуль знань, вони навіть не уявляють хто це. Навіть на коронації цієї потвори загинули тисячі людей на Холинському полі (загугліть – Ходинська трагедія), а він наказав прибрати трупи і на їхній крові продовжив святкування. А потім були безглузда війна з Японією, в якій росія зазнала нищівної поразки і втратила понад 200 тисяч вояків, і непотрібна і значно більш безглузда Перша світова, із майже 4 мільйонами жертв з боку російської імперії» – розповідає Маленков.


Він зауважив, що «святий» цар Нікалай наказав розстріляти мирну демонстрацію у січні 1905 року. А ще імператор дуже любив собак, котів і ворон вбивати. Відмічав це в своєму щоденнику та наказував вести спеціальний журнал. За своє життя цар вбив мінімум 20000 котів і собак, а кількість вбитих ворон полічити неможливо.

«Оце російський офіційно канонізований святий, на якого моляться мешканці Василькова – парафіяни Миколаївської церкви», – підсумував пан Роман.