Покарання буде? Поліція оголосила в розшук криміналітета з Василькова Артака Алояна, який побив жінок-держслужбовиць


Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Васильківський бізнесмен Артак Алоян давно відомий на Київщині. Але з вкрай недоброго боку. У червні 2024 року він укотре оскандалився, влаштувавши розбій на одній із автомобільних заправок столичного регіону. Бив жінок кулаками, грозився вдарити й лопатою. Усе це знято на камеру відеоспостереження та оприлюднено в Мережі. Алоян відомий умінням "зам’яти" ледь не будь-яку справу, та чи вдасться йому вийти сухим із води цього разу, розбиралася "Моя Київщина"

Інцидент трапився 14 червня приблизно о 23 годині на автозаправці "ОККО", що у Василькові. Артак Алоян привселюдно побив жінок. Як з’ясувалося, це були співробітниці Васильківської міської ради. Одна з них опікується питаннями лікування та поховання воїнів ЗСУ, а також допомогою сім'ям, які постраждали внаслідок військової агресії росії. Як видно на відео, Алоян бив по обличчю, тримав за шию, а згодом пішов на автозаправку та повернувся з лопатою, якою грозився бити.



За даними медіа, після побиття Алоян викрав мобільний телефон в однієї з постраждалих та втік із місця подій.


ГУ Нацполіції України у Київській області в коментарі "Моїй Київщині" повідомило, що Обухівське районне управління поліції Київщини відкрило кримінальне провадження за ч.4 ст. 186 та ч.3 ст. 296 Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.


Довідково:


Частина 4 статті 186 ККУ – грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану. Карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Частина 3 статті 296 ККУ – дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті (хуліганство), якщо вони були вчинені особою, раніше судимою за хуліганство, чи пов'язані з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов'язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії. Караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

4 липня ГУ Нацполіції України у Київській області повідомило, що Алоян переховується від правоохоронних органів:

Він може пересуватися на автомобілі "MERCEDES-BENZ", державний номерний знак "АІ0880ЕА". На вигляд йому років 40, середньої тілобудови, волосся короткострижене, обличчя – овальне. Якщо ви впізнали чоловіка на фото, або володієте будь-якою інформацією щодо місця перебування фігуранта, прохання терміново повідомити за номером телефону +38 (068) 115 96 84 або на спецлінію "102".

Зауважимо, що в Артака Алояна вже є шлейф кримінальних справ. Одна з – перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. Це сталося 28 жовтня 2020 року під час засідання Васильківської ТВК, де проводили підрахунок голосів виборців. 

Як повідомляв потерпілий у справі журналіст Володимир Тимофійчук, Артак керував керував так званими "каруселями" на користь кандидатки Наталії Баласинович (до слова, згодом він працював радником Баласинович як новообраної голови громади). Тоді правоохоронці вручили місцевому "кримінальному елементу” Артаку підозру, було відкрите кримінальне провадження №12020115140000554 від 28.10.2020 року. У грудні 2021 року Київський апеляційний суд ухвалив повернути обвинувальний акт прокурору. Справу у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 КК України, закрили, адже закінчився строк досудового розслідування...


До слова, у серпні 2021 року Артак Алоян подав позов до суду до Володимира Тимофійчука про захист честі, гідності, ділової репутації, зобов’язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди.

Також Алоян фігурував у ще одній кримінальній справі. Цього разу – хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї. Частина 4 статті 296 ККУ. Нагадаємо, що 2021 року Васильківський бізнесмен влаштував стрілянину у громадському місці. Причина – нібито нестача посадкових місць під час вистави пересувного цирку. Є й інша версія – мовби бізнесмен вимагав, аби йому заплатили за роботу цирку у Василькові. За словами очевидців, першим відкрив вогонь саме Алоян. Згодом був постріл у відповідь. Це все бачили десятки людей, зокрема батьки з дітьми, які прийшли відвідати цирк. 


До того ж Алояна звинуватили у масштабному розкраданні землі на Київщині, зокрема оформлення ділянок на підставних осіб.


Повернімося до історії з побиттям жінок. Наразі Алоян активно висловлюється в соцмережах, що це все провокація та навіть шукає свідків.


УВАГА! Прошу відгукнутися людей, які стали свідками провокації (15.06) на заправці ОКО. Було втрачено телефон провокатора, якщо хтось знає чи бачив якусь інформацію, щодо телефону, ВІДГУКНІТЬСЯ! Щоб їм не вдалося скористатися цією ситуацією на свою користь, потрібно знайти цей телефон.
Буду вдячний за будь-яку інформацію щодо телефону!

А також стверджує, що всі звинувачення проти нього – справа рук Наталії Баласинович. Ба більше, навіть правоохоронці нібито діють за її вказівками:


Мародери на чолі з Баласинович зараз роблять все, щоб не дати мені можливості висвітлити правду. Намагаються сфабрикувати проти мене чергові кримінальні підстави, щоб я не зміг далі опублікувати дуже важливі факти для ДБР та громадян, про їх мародерство й зловживання владою.

Користуючись моєю відсутністю та не дочекавшись адвоката, номер телефону якого був зазначений на дверях! По команді Баласинович "Працівники Поліції" виламали двері мого будинку, де були жінка та п'ятирічний син, "Поліцейські" ввірвалися в дім типу проводити "обшуки", а що вони планують там знайти, то самі розумієте... 
Ось настільки Баласинович не хоче, щоб люди від мене чули правду про її мародерство, тому включає методи 90-х років.

Хоч навряд можна назвати провокацією очевидне: на відео з камер спостереження видно хто б’є та з якою силою. Варто додати, що 40 секунд відео, як Алоян гамселить жінку, магічно зникли на автозаправці.

Історія з місцевим ділком із Василькова, який, за словами місцевих, завжди всіх купує, а також тримає у страху ціле місто, – перевірка нашої правоохоронної системи. Бо якщо і цього разу Алоян зможе уникнути покарання, то як вірити в слова керівництва держави про те, що зло обов’язоково буде покаране?

Антон Болбочан
журналіст