Відновлення після ДТП: про що не варто забувати

васильков 339 |
16-10-2020 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Краще підготуватись завчасно. Коли знаєш, що може трапитись, на що розраховувати, то проблеми не здаються такими вже важкими. Їх легше долати. Ось, що треба знати про відновлення автомобіля після потрапляння в ДТП.

Жахливі розповіді

По-перше, не вірте всьому, що розповідають в соціальних мережах та на сайтах автомобільної тематики. Там перше місце займають "пригодницькі" історії. В яких головний герой опинився в скрутному становищі, а потім довго та цікаво з нього виходив. Такі тексти викликають цікавість, а це збільшує відвідуваність сайтів та кількість поширень в соціальних мережах. Так, справді, цікаві історії час від часу трапляються. Але це − виняток, а не правило. Більшість реальних випадків − нудні та одноманітні. Потрапив у ДТП, знайшов автосервіс, відремонтував, продав чи залишив собі. Різняться хіба що суми та строки.

Сувора реальність

Будь-яка ДТП − це суттєві втрати фінансів та часу. Отримати повне відшкодування збитків практично не реально. Та й сам процес судової суперечки чи роботи зі страховиками затягується. Тому головне − це мінімізувати збитки. Знайти надійних партнерів − станцію технічного обслуговування та постачальника запасних частин. Швидше розпочати ремонт та швидше закінчити. Прийняти рішення − продавати авто, чи залишити його собі. Одразу зазначимо: відмовитись від ремонту та продати авто на авторозбірку − найгірший вихід. У 92% випадків ви отримаєте меншу вигоду, ніж від продажу машини після ремонту. Звичайно, якщо після ДТП залишилась сама можливість відновлення.

Правильний розрахунок

Точно визначити видатки на відновлення авто до початку робіт практично неможливо. Деякі пошкодження можна виявити тільки в процесі. Тому не поспішайте з рішеннями. Вам потрібно на сам перед доставити машину на місце ремонту. Це не тривіальний процес. Краще не погоджуватись на буксирування, а замовити евакуатор. Щоб не пошкодити автівку ще більше, тягнучи її на буксирі.

Другий крок − це демонтаж пошкоджених частин та діагностика основних вузлів та агрегатів. Тільки на цьому етапі можна почати складати якісь кошториси. Потім вам доведеться почати пошук запчастин. Теж складний процес, адже доведеться знаходити деталі, які рідко купують. В роздрібних мережах, як правило, торгують запчастинами, які зношуються при нормальній експлуатації. Не сподівайтесь на авторозбірки. Там ви можете згаяти багато часу та так й не знайти деталь на свою автівку.

Правильний вибір

І тільки після того, коли всі перемінні стали вам відомі, коли ви, хоча б приблизно, уявляєте собі вартість ремонту, можна вирішувати долю свого авто. Якщо вас не визнають винуватцем ДТП, частину витрат компенсує страхова компанія чи інший учасник пригоди.

Бажано співпрацювати з автосервісом, який здатен взяти на себе всі операції з відновлення машини після ДТП. Щоб додатково не витрачати час, гроші та нерви на транспортування автівки з однієї СТО до іншої. Тримайте весь час "руку на пульсі". Контролюйте роботу майстрів, навіть якщо ви їм довіряєте. Процес складний, він може затягнутись надовго.

Джерело - https://urban.kh.ua/services/vosstanovlenie-posle-dtp/