Купуємо замок на причіп: на що звернути увагу

васильков 353 |
3-12-2020 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Як захистити двері причепа? Який замок вибрати? Це питання ставив собі кожен водій вантажівки. Адже навіть під час руху не можна сказати, що вантаж знаходиться в повній безпеці. А ще треба зупинятися. Заїжджати на заправки. Залишати навантажену машину на автостоянках. Ми допоможемо вам з вибором замків та фіксаторів на двері фургона.

Сталеві та алюмінієві замки

Найпоширеніші та найнадійніші. Одразу кажемо - не беріть навісних замків, не призначених для установки на автотранспорт. Зловмисники дуже легко з ними впораються. А у вас можуть виникнути складнощі з їх відкриттям. Особливо у зимовий період. Купуючи дешевий навісний замок, ви створюєте труднощі для себе, а не для злодіїв.

Головні проблеми з металевими замками - це замерзання вологи всередині механізму взимку і корозія в усі інші пори року. Перша проблема вирішується за допомогою силіконового мастила. Ніколи не вирушайте взимку в дорогу, не маючи хоча б пів тюбика такого мастила. Заливаючи по кілька крапель силікону в усі замки (включаючи дверцята напівпричепа), ви заощадите багато часу і ще більше збережете нервів.

Проблема з корозією вирішується при покупці замку. Не економте. Беріть відразу надійні, якісні фіксатори з антикорозійним покриттям. Скупий платить двічі.

Обов'язково беріть замок, на який можна встановлювати металеву пломбу. Запитайте продавця про цю можливість перед покупкою. Металева пломба відповідає стандарту ISO 17712 і всім необхідним митним правилам та нормам. Вона зазвичай ставиться шляхом стиснення спеціальним пристроєм. А при розвантаженні зрізається за допомогою болторіза.

Фіксатори, виготовлені з пластику

У більшості випадків - одноразові. Головна функція - контроль доступу, а не забезпечення безпеки. Як пломба, але простіше в установці. Однак, хороша пластикова стяжка може допомогти захистити вантаж. Зрізати її навіть складніше, ніж спиляти металевий запірний пристрій.

За зовнішнім виглядом складно сказати, наскільки хороша стяжка. Купуйте їх тільки у продавців, яким ви довіряєте.

Що обрати для свого причепа

Зйомні замки завжди краще стаціонарних. Принаймні, ви можете замінити їх в будь-який час. Наприклад, якщо знайдете щось більш відповідне. Ви можете їх зняти та залишити в кабіні. Якщо в фургоні немає вантажу, який потрібно захищати від зловмисників.

Замок на дверях фургона - це витратний матеріал. Як гума, мастило або фільтри. Тобто, вам все одно рано чи пізно доведеться його міняти. Тому не завжди вигідно купувати дорогі, супернадійні моделі.

Ідеального захисту не існує. Навіть якщо ви взяли замок із титановими елементами та складною серцевиною, зловмисники зможуть його зламати. Немає сенсу переплачувати за підвищену безпеку. Тим більше, що новенький дорогий замок тільки привертає злочинців. Вони відразу подумають, що в фургоні знаходиться цінний вантаж.

Головне - щоб встановлювалася пломба. Щоб вандали та хулігани не могли збити замок одним ударом. А якщо вирішать спиляти, то щоб на це пішло понад п'яти хвилин. Замок допоможе вам проти дрібних кримінальників.


Джерело - https://www.trucker-boss.com/