Як обрати колір скляного стола

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Якщо ви недавно підбирали меблі для свого нового помешкання, то, мабуть, звернули увагу на  різноманіття скляних столів. Їх пропонують в інтернет-магазинах, у звичайних меблевих салонах та вже навіть з'явились майстри, готові працювати за індивідуальним проєктом. Серед усього цього різноманіття розбігаються очі. Який стіл краще обрати? Чи не буде прозоре скло здаватись надто архаїчним матеріалом? Вибрати матову поверхню чи краще звернути увагу на кольорову, непрозору? Ось вам кілька порад, які допоможуть не розгубитися у царині сучасних меблів та прийняти обґрунтоване рішення. 

Непрозорий стіл

Він виглядає дуже стильно та відразу додає ціни інтер'єру. Стіл з непрозорого кольорового скла навіть вітальню двокімнатної квартири зробить подібною на приміщення вишуканої аристократичної вілли. Раніше тільки представники заможних верств населення могли собі дозволити таку розкіш. Тепер й ви можете придбати собі стіл з жовтого, синього чи навіть чорного скла. 

Звичайно, є й недоліки. По-перше, такий стіл може коштувати дорожче, ніж аналогічна модель, виготовлена з прозорого скла. По-друге, його досить важко вписати у наявний інтер'єр. Як тільки ви придбаєте вишуканий стіл, ви одразу захочете оновити й килим на якому він стоїть. Стільці вам здадуться надто простими. Як й інші меблі у кімнаті.

Матова поверхня

Головна перевага стола з матового скла − на ньому майже не видно забруднень. Якщо у вас в сім'ї є маленькі діти, або ви не маєте часу робити вологе прибирання після кожного споживання їжі, то це − ваш вибір. 

Особливо мають гарний вигляд моделі з димчастою поверхнею. Вона пропускає світло, але побачити, що знаходиться під столом, вже не можливо.

Як правило, столи з матового скла коштують дешевше, ніж прозорі чи кольорові. Це ще один аргумент на користь такого вибору. 

Прозоре скло

Стіл з такою стільницею здається дуже легким. Він "робить" приміщення просторим і світлим. Прозорий скляний стіл візуально додасть простору навіть найменшій, за площею, кухні. Хоча він важить досить багато, здається, що зрушити з місця може навіть дитина. Виглядає стильно і красиво. 

Головний мінус − на поверхні буде помітним навіть найменше забруднення. Ви побачите всі крихти, всі відбитки пальців, навіть дрібні краплі напоїв. Також ви побачите, що діється під столом Тому протирати поверхню і замітати підлогу вам доведеться частіше.

На що ще варто звернути увагу

Обираєте меблі для малого приміщення? Тоді - беріть прозорий. Те саме стосується й невеличкого журнального столу для вітальні. Його теж краще брати в прозорому варіанті.

Для великих і просторих їдалень ідеально підходять кольорові столи. Вони відразу надають приміщенню стильний і дорогий зовнішній вигляд. А якщо ще на підлогу постелити килим з красивим патерном, буде просто чудово.

А для всіх інших випадків добре підійдуть матові стільниці. Особливо добре вони виглядають у сучасних інтер'єрах.

Який стіл найкраще підійде саме вам, краще визначати на місці. Візьміть зразок скла і подивіться, як він виглядатиме на тлі решти ваших меблів.