«Податкова знижка» – головна тема зустрічі з фізичними особами у Києво-Святошинській ОДПІ

Нещодавно у приміщенні Києво-Святошинської ОДПІ у м. Вишневе відбулася зустріч за участю заступник начальника інспекції – начальника Васильківського відділення Волощук Н.В та Міхольова В.Ю. – начальника відділу з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску.

Зустріч відбулася з метою обговорення актуальних питань кампанії декларування громадянами свого майнового стану та доходів, отриманих в 2017 році та отримання права на податкову знижку.

На початку зустрічі Наталія Валеріївна зазначила, що головне завдання податківців – це надання високоякісного сервісу громадянам та представникам бізнесу, сприяти взаєморозумінню та партнерським відносинам з платниками податків.


Під час зустрічі надані роз’яснення щодо особливостей декларування доходів громадянами, одержаних в 2017 році.

Начальник відділу з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Валерій Юрійович наголосили, що обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за наслідками 2017 року виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткуванню, зокрема: доходи від осіб, які не є податковими агентами (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи); від надання рухомого майна або нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), якщо орендар та орендодавець фізичні особи; інвестиційний прибуток; будь-які іноземні доходи; доходи у вигляді спадщини та подарунків, які підлягають обов’язковому декларуванню та при нотаріальному посвідченні яких податок не сплачувався; в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду тощо, повинні до 01 травня 2018 року задекларувати такі доходи у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.


Також Міхольов В.Ю. звернув увагу присутніх на те, що кожен має право скористатися податковою знижкою за наслідками звітного податкового року. Для того щоб отримати податкову знижку за результатами 2017 року необхідно подати декларацію за місцем реєстрації до 31 грудня 2018 року.


В ході проведення зустрічі були розглянуті конкретні приклади обов’язкового декларування доходів та подачі декларації за 2017 рік, а також питання щодо термінів і способів подання податкових декларацій, можливості подати декларацію в електронному вигляді. Особливо цікавив громадян порядок оформлення податкової знижки.


Крім того, під час заходу всім присутнім надані практичні рекомендації щодо заповнення декларації та надана друкована продукція (листівки, пам’ятки, буклети, брошури) з питань декларування доходів громадян.


Наприкінці зустрічі Волощук Наталія повідомила, що кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2017 року, наближається до завершення та закликала громадян не зволікати з поданням декларації до останнього дня.

На всі питання присутні отримали змістовні відповіді.

Києво-Святошинська ОДПІ

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА ОДПІ
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Декабристів, 45
    +38 (04571) 2-32-55
    kyivobl.vasylkiv@sfs.gov.ua