У Василькові в наслідок ДТП з п’яним водієм постраждав полісмен

васильков 2 005 |
22-08-2017 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Сьогодні, 21 серпня, у Василькові п’яний водій зіткнувся с автівкою патрульної поліції, постраждав один з полісменів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Головного управління Національної поліції у Київській області у Facebook.




Під час патрулювання у м. Васильків поліцейські виявили автомобіль "ВАЗ 2115", який грубо порушував Правила дорожнього руху. Патрульні розпочали переслідування. Законні вимоги зупинити транспортний засіб водій ігнорував.


Два наряди правоохоронців заблокували рух автомобіля, який свідомо наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху. Намагаючись втекти, правопорушник виїхав на тротуар і зіткнувся з поліцейським автомобілем. У результаті 25-річний співробітник сектору реагування патрульної поліції Василькова отримав тілесні ушкодження - перелом ноги. Його доставили до лікарні та надали медичну допомогу.

27-річий п’яний керманич, який віз із собою в авто ще трьох пасажирів, чинив опір під час затримання. Драгер виявив у нього 2,9 проміле алкоголю.


Наразі тривають слідчі дії. Підозрюваного затримано у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України та поміщенодо ізолятору тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Автомобіль вилучено та поміщено на штрафмайданчик.


Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч.2 ст.342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) Кримінального кодексу України та ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.


Досудове розслідування триває.