«Паливних» крадіїв-іноземців спіймали в Калинівці

васильков 1 232 |
17-02-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Перша заява до поліції про викрадення з вантажівки дизпалива надійшла від жителя смт. Калинівка, що на Васильківщині, ще наприкінці січня. Тоді зловмисники з автомобіля «Рено» викрали пів тонни палива. За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) і розпочали слідство.
Під час проведення низки оперативно-розшукових заходів щодо встановлення та затримання підозрюваних осіб оперативники Калинівського відділення поліції спільно з групою реагування патрульної поліції та працівниками Управління кримінального аналізу поліції столичної області спіймали крадіїв «на гарячому». Цього разу вони намагалися викрасти дизельне паливо із вантажного автомобіля марки «MAN», припаркованого на одній із вулиць Калинівки.



Злодіями виявилися двоє громадян Грузії, 31 та 48-річного віку, які у скоєних злочинах зізнались. Автомобіль Оpel Zafira з іноземною реєстрацією, на якому пересувались крадії, працівники поліції вилучили і помістили на майданчик для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів. Також вилучили речові докази. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі триває слідство.  Про затримання іноземців повідомлено посольство Грузії.