В місті Васильків проводяться нічні рейди з метою виявлення правопорушень

васильков 1 027 |
23-01-2022 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

З метою недопущення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, працівники сектору ювенальної превенції спільно з поліцейськими офіцерами громади та дільничними офіцерами поліції провели профілактичні рейди закладами громадського харчування міста Васильків з метою виявлення дітей, які перебувають без догляду дорослих після 22 години, а також порушень рішення органів місцевого самоврядування щодо обмеження продажу алкоголю.



Нагадуємо, що відповідно до Закону України "Про охорону дитинства" дітям до 16 років заборонено перебувати на вулиці, в закладах дозвілля після 22 години без супроводу дорослих.

Під час проведення заходів поліцейські притягнули власника нічного закладу до адміністративної відповідальності за ст. 180 (Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння) та ст. 180-1 (Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі, вирішується питання щодо притягнення власника закладу до адміністративної відповідальності, яка передбачена ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності), який здійснював торгівлю алкогольними виробами без відповідної ліцензії. По закінченню перевірки всю алкогольну продукцію закладу вилучено.

Крім того, на батьків трьох малолітніх дітей складено адміністративні матеріали за ч.1 та ч.3 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей), а також на 16-річного неповнолітнього жителя Василькова складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Правоохоронці наголошують продавцям неухильно дотримуватись чинного законодавства, не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Крім, того бути уважнішими та перевіряти документи, якщо виникла хоч найменша підозра, що покупець не досяг 18-річного віку.