ЗМІНИ ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ

https://vasilkov.info/uploads/posts/2017-05/1494422958_b3b42551dc920f8ded0eda9fe4708d0d.jpg

З 1 травня 2017 року, на підставі внесених 26 квітня 2017 року Урядом змін у Постанову № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», в Україні діятиме оновлена програма житлових субсидій.

На основі змін, у травні органи соціального захисту населення проведуть перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

 

Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно буде лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї (хтось прописався чи виписався), а також для отримання субсидію на тверде паливо.

Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.

 

Передбачено врахування доходів для призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг за чотири квартали, що передують місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається субсидія. Тобто при здійснені розрахунку субсидії на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за період з квітня попереднього року по березень поточного року включно. Таким чином, враховуватимуться більш актуальні доходи, а не за попередній календарний рік.

 

Звертаємо увагу, що змінюється період отримання доходів лише при призначені субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг. При призначені субсидії для відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу та субсидії для відшкодування витрат на придбання твердого палива, скрапленого газу і оплату житлово – комунальних послуг враховуються доходи за попередній календарний рік.

 

При призначенні субсидії на наступний термін враховуватиметься наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг. Інформацію про суму такої заборгованості надаватимуть підприємства – надавачі послуг на запит управління соціального захисту населення.

 

За наявності такої заборгованості субсидія на наступний термін не призначається. Якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладання договору.

 

За більш повною інформацією звертайтеся до управління соціального захисту населення Васильківської міської ради за адресою: м. Васильків, вул. Володимирська 25.

 

Телефон гарячої лінії – 6-29-61.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com