МІСТО ВАСИЛЬКІВ СТАЄ НА ШЛЯХ ВПРОВАДЖЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ТА ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧИХ ПРОЕКТІВ

19-20 жовтня в місті Лубни відбулася 2-га конференція співробітництва малих міст, селищ та об’єднаних територіальних громад України з питань енергобезпеки, енергоефективності, довкілля та сталого розвитку.

Ця конференція відбулася в рамках проекту, який впроваджується завдяки гранту, наданому через Програму LINK Регіонального Екологічного Центру для Центральної та Східної Європи. Проект фінансується Міністерством Клімату та Довкілля Норвегії.

Місто Васильків в рамках вказаного проекту стало одним з переможців конкурсу на написання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та адаптації до змін клімату (SECAP), та отримало відповідний сертифікат. За допомогою Фонду наше місто відпрацює з експертами конкретні проектні пропозиції та сформує першочергові заходи по зменшенню бюджетних витрат на енергоносії і скороченню викидів СО2 до 2030 року.

Співпраця Фонду з фінансовими установами надасть можливість удосконалити надання всебічної інформаційно-роз’яснювальної підтримки шляхів фінансування екологічних та енергозберігаючих проектів громад, надання експертної, навчально-фахової, наукової, консультативної допомоги, залучення додаткових інвестиційних ресурсів в проекти сталого розвитку громад.


Фонд має можливість долучити експертів для допомоги в підготовці проектних заявок малих громад України за вимогами грантодавців.

Крім того, на 2-й Всеукраїнській конференції малих громад було запущено парасольковий проект «Платформа сталого розвитку громад – UMBRELLA SCU», учасником якого у тому числі є і м. Васильків, у рамках якого будуть утворені консорціуми громад за наступними модулями:

  • модернізація і автоматизація муніципального освітлення;
  • модернізація водопостачання і водовідведення;
  • альтернативна енергетика в громадах;
  • переробка твердих побутових відходів, тощо.
 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com