100-РІЧЧЮ БОЯМ ПІД КРУТАМИ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ…

Сьогодні, 29 січня 2018 року, у Васильківській міській бібліотеці відбувся захід з нагоди 100-річчя боїв під Крутами, який підготували працівники Васильківської міської бібліотеки, відділу культури та учні загальноосвітніх шкіл міста. У заході взяли участь міський голова Сабадаш В.І., представники управлінь і відділів Васильківської міської ради, старшокласники загальноосвітніх навчальних закладів, громадськість, ЗМІ.


До учасників заходу звернувся міський голова Володимир Сабадаш, який зазначив: “Сьогодні ми відзначаємо 100-річчя героїчного бою під Крутами та вшановуємо пам’ять студентів, що полягли у нерівному протистоянні із більшовицькими військами.


В українську історію ця битва увійшла як символ патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежність України.  Сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому Героїв Крут називають першими кіборгами. Пам´ятаймо минуле!


Але сьогодні варто згадати і наших воїнів, які на сході країни відстоюють наше право творити власну державу. Кого вже нема – вічна пам´ять, усім живим – миру, здоров´я і Божого благословення”.


Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв Крут, Героїв Майдану та Героїв антитерористичної операції.

По закінченню заходу відбулася виставка друкованої літератури, присвячена історичним подіям під Крутами.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com