ВІДКРИТЕ МІСТО: ПОСИЛЕННЯ УЧАСТІ ГРОМАДЯН У РОЗВИТКУ МІСЦЕВОЇ ГРОМАДИ

З метою запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагодження результативної співпраці громадян і органів місцевої влади, активізації самоорганізації громадян у місті Васильків стартує реалізація проекту «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади».

20 березня 2018 року о 11.00 годині у Малому залі Будинку культури (за адресою: м. Васильків, вул. Володимирська, 2) відбудеться урочисте підписання Меморандуму про взаєморозумяння між Васильківською міською радою, Міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа» та громадською організацією «Альянс добрих справ», яке стане початком реалізації проекту у м. Васильків.

Портал «Відкрите місто» створений для  взаємодії громадян, місцевих органів влади, комунальних підприємств, громадських об’єднань, благодійних фондів та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади та отримання необхідної інформації.

Для цього на сайті існують три розділи, користуватись якими, в повній мірі, можуть зареєстровані користувачі:

  1. «Проблеми і рішення»– дає можливість створювати повідомлення про проблему, яке буде направлено у відповідну організацію для вирішення;
  2. «Офіційна інформація»– дає можливість дізнаватись про проведення офіційних заходів, перекриття руху транспорту, відключення води, світла, та інше у Вашому місті. Для зручності користувач може підписатись на повідомлення цього розділу та отримувати їх на свою електронну пошту;
  3. «Корисні об’єкти»– карта міста, на яку користувачі порталу можуть наносити різного роду корисні об’єкти, як то: лікарні, школи, парковки, туристичні об’єкти, зони безкоштовного Wi-Fi, пункти прийому батарейок, інше.

Користуватися ресурсом дуже легко. Треба зареєструватися і написати повідомлення, а модератори опублікують його. Далі прохання потрапить в управління, відповідальне за зазначену проблему. Не треба витрачати час на пошук “крайніх”, написання заяв і телефонні дзвінки.

Люди повинні знати, що влада їх чує, знає про проблеми і намагається їх вирішити. Електронна комунікація з органами місцевої влади вигідна для всіх. Для влади – це механізм швидко дізнатися про проблему та її вирішити, розуміти пріоритети жителів, наповнювати цільові програми. Для жителів – можливість повідомити про проблеми максимально просто через ефективний канал комунікації, відчути себе причетними до вирішення міських проблем, зробити життя своїх родин і сусідів комфортним. І найголовніше, що система “Відкрите місто” – максимально відкрита і прозора. Тобто, якщо користувач вважає, що його проблема насправді не вирішена, він має можливість повторно звернути на це увагу”.

Ще одна перевага сервісу – доступність мобільних додатків.

Програма “ВІДКРИТЕ МІСТО: ПОСИЛЕННЯ УЧАСТІ ГРОМАДЯН У РОЗВИТКУ  МІСЦЕВОЇ ГРОМАДИ”

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com