ЗАСІДАННЯ ЦЕНТРУ ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АТО, ЧЛЕНАМ ЇХ СІМЕЙ ТА ЧЛЕНАМ СІМЕЙ ЗАГИБЛИХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ, ЯКІ БРАЛИ УЧАСТЬ У ПРОВЕДЕННІ АТО

14 травня 2018 року, під головуванням Васильківського міського голови Володимира Сабадаша, за участі голови Центру Людмили Бурсової та членів Центру у міському Будинку культури відбулося засідання Центру допомоги учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції.

На порядок денний виносились питання:

1. Про стан медичного обслуговування учасників бойових дій – учасників антитерористичної операції м. Васильків

Доповідає: головний лікар Васильківської ЦРЛ Пацало Л.М,

 2. Пільгове перевезення мешканців міста учасників бойових дій громадським транспортом та приміським автомобільним транспортом і залізницею.

Доповідають: – начальник відділу персоніфікованого обліку пільг управління соціального захисту        населення Васильківської міської ради Бєлякова Н.М.,

                               – керівник КП «Васильківтранссервіс»  Саврицький І.В.

 3. Інформація про оздоровлення учасників АТО та членів їх родин в ліній період в міському оздоровчому таборі «Івушка»

Доповідають :  – начальник відділу обслуговування інвалідів управління соціального захисту населення Васильківської міської ради Бачинська  Н.В.,

                                 – начальник відділу освіти  Козак Л.О.

 4. Про зміни до міської Програми захисту учасників антитерористичної операції та членів їх родин

Доповідає:    начальник служби у справах  дітей та сім’ї Васильківської міської ради Гаркавенко В.Г.

 5. Про дотримання законодавства України по виділенню  учасникам бойових дій – учасникам АТО земельних ділянок під житлову забудову та ін. в зв’язку зі значною кількістю заяв, перспективи забезпечення земельними ділянками

 Доповідає: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади   Перепелиця Л.О.

6. Різне.

 1.СлухалиПацало Л.М.- головного  лікаря Васильківської ЦРЛ, яка довела до відома присутніх  що Васильківська ЦРЛ проводить цілеспрямовану роботу по медичному  обслуговуванню учасників АТО та членів їх сімей. Позачергове обслуговування учасників АТО забезпечується медичним працівником -координатором Карась Оленою Миколаївною- фельдшером інформаційно – аналітичного відділу Васильківської ЦРЛ. Станом на 01.05.2018 до ЦРЛ звернулося 54 учасника АТО -мешканця м.Василькова. На стаціонарі проліковано8 учасників АТО. Загалом витрачено 7 846 грн. проведення аналізів та придбання ліків для даної категорії населення. Доповідь до протоколу додаєтьтся.

Виступили:

Бурсова Л.П. – голова Центру, яка повідомила, що КОДА виділено кошти для морально-психологічної реабілітації 2х осіб – учасників АТО, але потрібно виконати певні умови надання вищезазначених послуг для надходження для оплати послуг.

Постановили:

Підготувати листи для узгодження надання послуг з морально-психологічної адаптації  у санаторних закладах до  м.Ворзель та “Авангард”Вінницької області.

2. Слухали:

 начальника відділу персоніфікованого обліку пільг управління соціального захисту  населення Васильківської міської ради Бєлякову Н.М., яка проінформувала присутніх,  що   управлінням соціального захисту населення Васильківської міської ради укладено договір про відшкодування витрат за пільгове перевезення  окремих категорій громадян автомобільним транспортом. Відповідно до міської комплексної програми “Турбота на 2018-2021 роки” з міського бюджету  виділено 200 тис.грн. на рік. КП “Васильківтранссервіс”  щомісяця подає розрахунки витрат, пов’язаних з пільговим перевезенням населення. Списки осіб, що скористалися пільгою з проїзду звіряються з Єдиним реєстром  осіб, що мають право на пільги. Після вищезазначеної перевірки відшкодовується потрібна сума. За 2018 рік відшкодовано 51 204 грн. Інформація додається.

Керівник КП «Васильківтранссервіс»  Саврицький І.В. повідомив, що по місту  щоденно курсує пільговий автобус, також пільговим проїздом  по місту можливо скористатися в маршрутних таксі №3 та №4.Нарікань на перевезення  по місту від учасників АТО не надходило.

Виступили :

Сабадаш В.І. – нагадав присутнім, що  інциденти з перевізниками, які траплялися на маршруті Васильків – Київ, стосуються транспортної компанії, яка виграла тендер на  міськрайонні  перевезення в Київській обласній державній  адміністрації.

Бурсова Л.П.-    довела до відома присутніх інформацію про те що до КОДА направлено лист  з проханням про вирішення питання  щодо перевізників,  які працюють на маршруті Васильків – Київ та відмовляють у пільговому перевезенні учасників АТО, порушуючи ст.37 ЗУ “Про автомобільні перевезення”. Вищезазначеними перевізниками не укладено договір про перевезення з органом місцевого самоврядування. таким чином міська рада не має впливу на власників маршруту.

Козлов В.А.-  член міського центру від Васильківського відділу НП ГУ в Київській області порекомендував у випадках відмови у пільговому перевезенні учасників АТО писати заяву  до  поліції з зазначенням  часу, дати,  марки та № автомобільного транспорту, у якому стався такий випадок.

Постановили:

Інформацію прийняти  до відома.

 3. Слухали: начальника відділу обслуговування інвалідів управління соціального захисту населення Васильківської міської ради Бачинську  Н.В., яка проінформувала про стан справ з визначення кандидатів для оздоровлення з числа  учасників АТО та членів їх родин в ліній період в міському оздоровчому таборі «Івушка». Існує можливість забезпечити 27 окремих приміщень для проживання родин у вищезезначеному закладі. Кількість бажаючих відпочити, значно перевищує кількість  місць на базі відпочинку , тому від військових частин з кількістю 100 учасників АТО визначено квоту – 6 осіб з родиною, з кількістю 50 осіб- 3 особи з родиною..

 Виступили :

 Сабадаш В.І. – запропонував до липня цього року закінчити формувати списки кандидатів на відпочинок за рахунок місцевого бюджету та провести необхідні дії для організації відпочинку.

Бурсова Л.П.- голова Центру повідомила  присутнім, що інші учасники бойових дій, які у цьому році не відпочинуть в оздоровчому закладі  “Івушка”,  мають можливість оздоровити своїх дітей під час дитячих змін у вищезазначеному закладі. В шкільних навчальних закладах м.Василькова станом на 01.05.2018 р навчається  164 дитини учасників АТО.

Постановили:

Визначити пропорційну кількість  осіб для визначення кандидатів на відпочинок у серпні 2018 року   з числа військовослужбовців у  частинах з кількістю 100 учасників АТО- 6 осіб з родиною,  з кількістю 50 осіб – 3 особи з родиною. Інваліди війни та багатодітні  учасники БД – включаються до списку поза квотою.

 4. Слухали:  начальника служби у справах  дітей та сім’ї Васильківської міської ради Гаркавенка В.Г., який запропонував внести  зміни до міської ” Програми з надання соціальної та правової допомоги учасникам АТО та членам їх родин”, затвердженої  рішенням сесії Васильківської міської  ради VIІ скликання   від 22.12.2015 №04.05-04VII  в частині  збільшення  щорічної одноразової допомоги  учасникам АТО до 2000тисяч гривень. Заплановані кошти для виділення учасникам АТО  у вигляді  компенсації за земельні ділянки  під житлову забудову у розмірі 500тис грн не можуть бути реалізовані за призначенням, у зв’язку з відсутністю  законодавчого механізму їх виплат. Виходячи з цього є доцільним винести питання на засідання чергової сесії Васильківської міської ради щодо перенаправлення цих коштів  для одноразової виплати  з грудня 2016 року  жителям міста Василькова, які підписали контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України у розмірі 10 00 грн. кожному з метою заохочення мешканців міста до підписання контрактів для проходження  служби у ЗСУ  у рядовому та сержантському складі.

Виступили:

Бурсова Л.П.  відповідно до доручення міського голови наданого на минулому засіданні Центру фінансове управління Васильківської МР провело моніторинг  виплати щорічної допомоги з міського бюджету учасникам АТО відносно загального фонду бюджету окремих адміністративних одиниць Київської області. У м. Василькові такий відсоток складає 0,0006,  по іншим регіонам від 0,0009 – 0,001, тому було запропоновано здійснити доплату  учасникам АТО, яким було виплачено допомогу у розмірі 1 000грн. у 2018 році.

Постановили:

1. Внести зміни до ” Програми з надання соціальної та правової допомоги учасникам АТО та членам їх родин”, в частині   збільшення суми щорічної одноразової допомоги  за участь в бойових діях  під час проведення АТО  у розмірі 2000 гривень. Провести доплату особам, у розмірі     1 000 грн, яким було виплачено допомогу у розмірі 1 000грн. у 2018 році.

2. Встановити одноразову виплату жителям міста Василькова, які підписали контракт для проходження військової служби  у Збройних Силах України з грудня 2016 року  у розмірі

10 000грн. кожному.

3. Винести  питання на розгляд сесії Васильківської МР  перенаправлення  коштів  у розмірі 500 000 грн призначених  рішенням сесії Васильківської міської ради  на виплату компенсацій за земельні ділянки  учасникам АТО на виплати матеріальної допомоги учасникам АТО за участь в АТО та за підписання контракту  для проходження  служби у ЗСУ  у рядовому та сержантському складі.

 5.Слухали заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади   Перепелицю Л.О. про дотримання законодавства України по виділенню  учасникам бойових дій – учасникам АТО земельних ділянок під житлову забудову та ін. в зв’язку зі значною кількістю заяв, перспективи забезпечення земельними ділянками.

Він зазначив, що виділення грошової компенсації замість земельної ділянки  під житлову забудову не мають законодавчого механізму та суперечать законодавству України. Ми повинні рухатися в правовому полі. Земельні ресурси міста також обмежені На сьогодні отримали земельні ділянки 100 жителів міста, які брали участь в АТО. Залишаються  не реалізовані понад 1400 заяв. Існує проблема в  остаточному визначенні меж міста та розробці детального плану території у зв’язку з неузгодженістю меж території з Васильківським районом.В перспективі планується виділяти земельні ділянки під забудову багатоквартирних будинків для вирішення житлових проблем  для учасників АТО.         

Виступили :

Сабадаш В.І. запропонував проаналізувати кількість виділених земельних  ділянок  по Київській області для визначення міст, в яких  вищезазначені земельні питання  вирішуються більш позитивно,  з метою обміну досвідом, та доповісти Бурсовій Л.П. на наступному засіданні Центру.

Постановили:

Бурсовій Л.П. проаналізувати кількість виділених земельних  ділянок  по Київській області для визначення міст, в яких  вищезазначені земельні питання  вирішуються більш позитивно,  з метою обміну позитивним  досвідом та доповісти на наступному засіданні Центру.

Інформацію заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади   Перепелиці  Л.О. прийняти до відома.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com