ІНІЦІЮВАННЯ ДОБРОВІЛЬНОГО ОБ’ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

З метою ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад з адміністративним центром у місті Василькові Київської області Васильківський міський голова Володимир Сабадаш  провів зустріч з сільськими головами Застугнянської, Путрівської, Барахтянської,  Погребицької, Здоровської сільских рад, Глевахівської селищної ради. Серед запрошених на зустріч були відсутні сільські голови Великовільшанської, Великобугаївської, Крушинської сільських рад Васильківського району Київської області.  
Зазначимо, що добровільне об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст здійснюється з дотриманням принципів: конституційності та законності, добровільності, економічної ефективності, державної підтримки, повсюдності місцевого самоврядування, прозорості та відкритості, відповідальності.
На зустрічі були заслухані думки сільських та селищних голів, активістів, що представляли сільські громади, обговорювались питання економічної спроможності об”єднаної територіальної громади, адже спроможною є така громада, в якій місцеві джерела наповнення бюджету, інфраструктурні та кадрові ресурси є достатніми для вирішення питань місцевого значення в інтересах жителів громади.

Підводячи підсумки зустрічі міський голова доручив у 3-х місячний термін, з урахуванням надходжень до міського бюджету за 2018 рік, зробити економічні прорахунки для отримання фактичних даних щодо економічної доцільності створення ОТГ.

 
Адреса:
Телефон:
Електронна адреса:
    ВАСИЛЬКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
    08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 56
    +38 (04571) 2-22-51
    vasylkiv.org@gmail.com