Владислав Одинець прозвітував про роботу за рік

васильков 2 369 |
22-02-2017 |
Новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

У понеділок, 13 лютого, голова Васильківської районної державної адміністрації В.І. ОДИНЕЦЬ звітував про підсумки діяльності РДА у 2016 році, а також окреслив пріоритетні напрямки роботи у 2017.



 

З публічного звіту голови Васильківської районної державної адміністрації Владислава Одинця:

 

Один із пріоритетних напрямків діяльності РДА – надання якісних адмінпослуг. Наразі робота Центру надання адміністративних послуг при Васильківській РДА відповідає всім основним вимогам. За рік впровадили в роботу електронну чергу, закупили орг. техніку, замінили меблі та інше. З формуванням в Україні об’єднаних територіальних громад та децентралізацією владних повноважень, зокрема у сфері надання адміністративних послуг, виникає потреба у розбудові ЦНАПів. Тож, тепер за планом – відкриття ЦНАПів у перспективних територіальних громадах: Гребінківській та Калинівській. Нині триває обговорення щодо переліку сервісних послуг, які будуть надаватися громадянам для спрощення процедури отримання дозвільних документів у смт Гребінки і Калинівка.

 

Охорона здоров’я. Попрацювали й для розвитку Васильківської центральної районної лікарні та комунального закладу Васильківської районної ради «Васильківський центр первинної медико-санітарної допомоги». Так, переведено відділення переливання крові ЦРЛ з вул. Героїв Небесної Сотні, 46 м. Василькова на нову площадку по вул. Декабристів, 87. Виконано ремонтні роботи з енергозбереження та утеплення ЦРЛ. В приміщенні колишньої дитячої поліклініки проведено капітальний ремонт (невдовзі тут розмістяться терапевтичне і неврологічне відділення); ремонт провели й в господарчому корпусі невідкладної медичної допомоги та МСЕК; дитячого корпусу; приймального відділення під розміщення травматологічного центру з протишоковою палатою; поліклінічного відділення. Крім того, відкрили пункт переливання крові.

 


Що стосується районного Центру первинної медико-санітарної допомоги, то тут слід передусім назвати відкриття Мархалівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (ЗПСМ), реконстукція Плесецької амбулаторій ЗПСМ, реконструкцію приміщення для розміщення Лосятинської амбулаторії ЗПСМ, заміну вікон у Кодаківській амбулаторії ЗПСМ, перекриття даху, поточний ремонт та заміну вікон Дослідницької амбулаторії ЗПСМ.

Щодо освіти. Здійснено заходи з підвищення енергоефективності в навчальних закладах. Проведено капремонт Данилівської ЗОШ, утеплено фасад ДНЗ «Данилко» в с. Данилівка, облаштовано шкільні стадіони в Данилівській ЗОШ та Путрівському НВК. Оновлено 7 комп’ютерних класів.

Велика і всебічна увага приділялась й сфері дошкільної освіти. За 2016 рік було відкрито п’ять докшільних груп (с. Мар’янівка -2 на 40 дітей, с. Іванковичі -2 на 40 дітей, смт Калинівка – 2 на 60 дітей).

 

Справжньою окрасою і гордістю освіти Васильківщини є Путрівський навчально-виховний комплекс «гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад».

 

У 2016 році встановлено СТЕМ – лабораторію, інтерактивні дошки для початкової школи, обладнано лінгафонний кабінет. Тут запроваджено новітні освітні технології навчання, створено естетично-інтелектуальний простір для комфортного навчання учнів.

 

Не минули увагою і спорт. Однією із центральних подій в розвитку районного спорту у минулому році - це відкриття Центрального спортивного комплексу «Васильківської районної дитячої – юнацької спортивної школи» в селищі Калинівка. Хочеться зазначити, що до цього у Васильківському районі не існувало в таких масштабах свого власного спортивного об’єкту. На базі закладу функціонують декілька спортивних секцій : бокс, техвандо, дзюдо панкратіон. Також було відкрито в селі Данилівка зал спортивних єдиноборств для підростаючого покоління і це лише початок в планах на 2017 рік створення подібних спортивних об’єктів ще в декількох населених пунктах нашого району.

 

Культура та туризм. Один з пріоритетних напрямків сектору культури – розвиток шкіл естетичного виховання в контексті сучасних методик навчання, збільшення кількості вихованців та викладацьких кадрів, а також удосконалення матеріально-технічної бази. Планується розширити приміщення ДШМ в смт Глеваха та смт Калинівка.

 

Владислав Одинець наголосив на важливості створення мистецьких класів в кожній ЗОШ з метою дати дітям можливість всебічно розвиватися, розкривати свої таланти в кожному населеному пункті.

 

Крім того, розроблено та затверджено програми комп’ютеризації бібліотек району на наступний рік, у 2017 планується оптимізувати сільські бібліотеки.

Також ухвалена програма розвитку туризму у Васильківському районі на 2017-2018 роки.

 

У сфері туризму слід відзначити відкриття трьох веломаршрутів у районі, а саме: Глеваха – Копачів, Калинівка – Забір’я, Калинівка-Плесецьке.

 

Пріоритети на 2017 рік:

 

 Охорона здоров’я. У великих населених пунктах району передбачається завершення капітальних ремонтів та відкриття приміщень амбулаторій ЗПСМ у селах Лосятин і Плесецьке, а ще реконструкція і відкриття приміщення такої ж амбулаторії в смт. Гребінки. На порядку дня й реконструкція пологового відділення ЦРЛ. Але самою головною метою в галузі охорони здоров’я на 2017 рік, це створення госпітального округу на базі Васильківської ЦРЛ в рамках розпочатого в нашій державі процесу медичної реформи і для цього у нас є всі можливості та умови.

 

Освіта. Першочергова увага буде приділена 8 базовим найбільшим школам. Зокрема мова йде про капітальні ремонти: Калинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 із заміною системи опалення та утепленням фасадів, Гребінківської гімназії із зміною системи опалення та електропостачання, а також реконструкцію Глевахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з добудовою в колонах приміщення на вісім додаткових навчальних класів.

 

Підсумовуючи сказане, Владислав Одинець підкреслив, що досягнуте в 2016 році дозволяє з впевненістю стверджувати, що при злагодженості дій, взаєморозумінні й співпраці всіх органів влади району плідна, ефективна робота на благо його громади можлива і результативна. Все, що було здійснено у минулому році було би неможливо без злагодженої роботи між районною радою, сільськими, селищними радами та Васильківською РДА. Це дає підстави оцінювати здобуте як плацдарм для нових, ще кращих кінцевих результатів у 2017 році і вони можливі за умов затвердження районною радою "Програми соціального – економічного та культурного розвитку Васильківського району на 2017 рік" .