МІНІ-ПАРАД ТЕХНІКИ ТА ЛІТАК-РОВЕСНИК УКРАЇНИ: ЯК У ВАСИЛЬКОВІ ВІДЗНАЧАЛИ СВЯТО

васильков 2 444 |
28-08-2017 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Окраса виставки у Василькові – літак із непростою долею. Під час анексії Криму його вдалося вивезти з півострова, відремонтувати і привести у бойову готовність



У Василькові, що під Києвом, до свята влаштували міні-парад військової техніки. Армійці, які базуються в місті, показали містянам БТР, "Хаммер" та навіть бойовий винищувач. Не забороняли дітям та підліткам залазити і до кабін. Вони кажуть: не виключено, що це – майбутні військовослужбовці.


Кабіна військового тягача, який возить ракети, сьогодні була заповнена дітьми. На одному місці водія – троє хлопчаків. У воїна Василя нині почесна місія – підсаджувати дівчаток та хлопчиків.


"Це одна з моїх машин. 12 штук таких", – каже військовий Василь Галаш.

Військові авто, наче каруселі у парку. Артем та Андрій вже втретє залазять на бойові машини. Тато тільки встигає фотографувати. Намагаються викрутити різні деталі, смикають, крутять кермо не тільки хлопчаки, а й дівчатка. І байдуже на святковий одяг та охайні зачіски.


"Мені здається, так виховується військовий патріотизм у дітей... І сам так у дитинстві робив!" – наголошує інший вояка Павло.

За таку розвагу на День Незалежності мешканці Василькова мають дякувати військовим, які дислокуються у місті. Вони привезли п'ять одиниць техніки.


Окраса виставки у Василькові літак, що є ровесником незалежності України і має свою цікаву історію. Під час анексії Криму його вдалося вивезти з півострова, відремонтувати і привести у бойову готовність.

"Це фронтовий винищувач, але під час виконання заходів з АТО наші літаки виконували роботу як по протиповітряному захисту неба України, так і по виконанню заходів по наземних цілях", – відзначає начальник технічно-експлуатаційної частини 40-ї бригади тактичної авіації ЗСУ Ігор Буліч.


Артилерійські комплекси: С-300, БУК. А також БТР, "Хаммер" та літак МІГ-29 прикрашатимуть центральну площу Василькова всього добу. Що можна побачити на виставці та куди направиться техніка після свята - дізнайтеся у сюжеті: