«Капсулу часу» закладено у фундамент Васильківської школи №6

васильков 1 365 |
21-01-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

16 січня відбулася символічна подія для Василькова – закладення «капсули часу» зі зверненням до нащадків у фундамент загальноосвітньої школи №6, будівництво якої було розпочате у минулому році, що ми неодноразово висвітлювали у попередніх статтях.



У цій традиційній при закладенні фундаменту події і, на жаль, рідкісній для Василькова, адже в місті вже давно нічого не будувалося, взяли участь Народний депутат України Ігор Кононенко, Васильківський міський голова Володимир Сабадаш, керівники органів місцевого самоврядування, депутати міської ради, представники засобів масової інформації, духовенства і, звичайно ж, школярі, батьки, педагоги та жителі мікрорайону.

На початку заходу маленькі янголятка – першокласники Ярослав Жужукало, та Євгенія Анікієнко – принесли радісну звістку про знакову подію.

Людмила Лесь, директор ЗОШ №6, у своєму зверненні до присутніх зазначила: «Сьогодні збулася мрія всього нашого масиву. У цей день ми закладаємо «капсулу часу» зі зверненням до прийдешніх поколінь та освячуємо місце, де вже розпочате зведення нової сучасної загальноосвітньої школи №6…Це стало можливим завдяки нашим спільним зусиллям та злагодженості дій».

В інтерв’ю  Людмила Лесь повідомила, що планується виготовити дублікат цієї «капсули часу» і закласти його в стіну збудованої школи, щоб через 50 чи 100 років наші нащадки змогли дістати її та прочитати звернення нинішніх школярів.

Після освячення фундаменту майбутньої школи президент шкільного учнівського самоврядування Олександра Бутрій зачитала текст звернення до нащадків, після чого його помістили у спеціально відведене у фундаменті місце. Долучилися до бетонування «капсули часу» як присутні учні школи, так і керівництво міста.

Захід закінчився гучними оплесками присутніх і такими словами:
Терпіння і наснаги вам бажаємо,
І впевненості в завтрашньому дні. 
Хай буде школа, яку всі чекаємо,
І щедрий хліб на кожному столі!