День Соборності України в Василькові

васильков 1 682 |
22-01-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

22 січня 2019 року, з нагоди відзначення загальнодержавного свята Дня Соборності України та 100 річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки, в місті Василькові відбулися урочисті заходи. Біля пам'ятника Великому Кобзареві було розгорнуто великий український стяг.



До присутніх урочистого мітингу звернулась секретар Васильківської міської ради Оксана Перінська: «Прийняття Акту Злуки стало величною маніфестацією єднання східних та західних українських земель, виявом політичної консолідації національної еліти, днем народження єдиної незалежної соборної держави. Саме ці події сформували підґрунтя для відродження незалежної, соборної і демократичної держави. Сьогодні, як і 100 років тому, наші хлопці так само відстоюють незалежність і соборність України. Світла пам´ять загиблим на Майдані і в зоні проведення операції об´єднаних сил. Бажаємо всім українцям миру, добра, злагоди і віри в щасливе майбутнє нашої України».


У міській бібліотеці відбулася патріотична година «В Соборній державі і сила, і міць» та організовано викладку літератури до 100 річчя Дня Соборності України. Настоятель Свято-Володимирської церкви протоієрей Володимир звернувся з молитвою за нашу державу до усіх присутніх. Школярі декламували вірші про Україну, а також було організовано невеличкий екскурс з історії України. 


У загальноосвітніх навчальних закладах міста проходили виховні години з нагоди відзначення Дня Соборності, відбулись учнівські акції «Діти єднають Україну», де учні Васильківського НВК «Гімназія – ЗОШ І- ІІІ ст. №8» символічно об’єдналися з учнями Васильківської ЗОШ І – ІІІ ст. №9, створивши «живий ланцюг Соборності», учні Васильківської ЗОШ №6 утворили «живий ланцюг» «Ми - нація! Ми - на своїй землі! Ми - у власній державі!»