Васильківські школярі приєдналися до World Cleanup Day

васильков 1 838 |
26-09-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Цьогоріч у Всесвітньому дні прибирання – World Cleanup Day – взяли участь більше 160 країн по всьому світу. Світове прибирання розпочалося 21 вересня о 10 годині ранку в Новій Зеландії та, пройшовши крізь 24 часові пояси, завершилося через 36 годин на Гавайських островах.



В Україні центральною локацією акції «Всесвітній день прибирання» був Труханів острів у м. Київ.
Не стояли осторонь світової акції й васильківські школярі. Так, 150 учнів Васильківської ЗОШ №6, популяризуючи екологічний спосіб життя, прибрали територію школи й узбережжя річки по вулиці Івана Мазепи.

У результаті зібрали 29 кг пластикових пляшок, які здали на суму 87 грн. За отримані кошти та за благодійної підтримки батьків придбали 7 саджанців дерев (берези, дуби, горобина), які висадили на території школи. Звіт про проведення акції було розміщено на сайті громадської організації «Міжнародний молодіжний рух SCHOOL RECYCLING WORLD»», яка й ініціювала проведення Всесвітнього дня прибирання.

Учні Васильківського академічного ліцею «Успіх» (колишня ЗОШ №3) зібрали для переробки 332 кг сміття.

Довідково:
World Cleanup Day – це масштабний привід, щоб привернути увагу людей до проблеми забруднення навколишнього середовища та навчити кожного робити внесок у поліпшення глобальної екологічної ситуації. Минулого року до акції долучилися школярі, жителі міст та сіл, корпоративні учасники, власники бізнесів, представники влади та президенти, і це дало результат – міста стали чистіші, а думки людей – екологічніші.