Новини з будівельного майданчика Васильківської ЗОШ №6

васильков 4 164 |
16-10-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Ось уже другий рік триває будівництво нового приміщення Васильківської школи №6, яка обвалилась в жовтні 2016 року.

Тоді стіна та перекриття трьох поверхів зруйнувались просто під час уроків, на щастя, не травмувавши жодної дитини. Щоб встановити, чому обвалились школа №6, було розпочате розслідування, адже за віком вона не була найстаршою в місті. Наразі у Василькові є навчальні заклади, яким 75 і більше років з моменту будівництва. У результаті експерти дійшли висновку, що основною причиною руйнації навчального закладу була технічна зношеність: замість цементу для фундаменту школи зробили кирпичну кладку, яка за 50 років втратила міцність.



Старе приміщення школи вирішили демонтувати. Ще рік тому на цьому місці був лише котлован. А сьогодні вже завершується будівництво 3-го поверху. Усього нова школа матиме 5 поверхів, один з яких – цокольний, де будуть розташовані різні технічні приміщення, кабінет ДПЮ та тир для військової підготовки.

Про те, як іде будівництво, що вже зроблено та про плани на майбутнє знімальній групі ІА «Погляд» розповів Васильківський міський голова Володимир Сабадаш. «За основу ми взяли проект однієї з Бориспільських шкіл та допрацювали його. На ці допрацювання витратили майже 4 млн грн, що значно менше, ніж коштує розробка проекту школи з нуля, – зауважує Володимир Сабадаш. – Наразі зводиться 3-й поверх майбутньої школи. У наступному році плануємо добудувати 4 поверх, зробити дах, виконати зовнішні роботи згідно з проектом, після чого розпочати внутрішні роботи».

Будівництво школи розраховане на 3 роки та має завершитись у серпні 2021 року, щоб у вересні діти могли піти на навчання в нову школу. Але це за умови вчасного надходження коштів. Поки що проблем із фінансуванням цього об’єкту не було.

«У перший рік ми залучили кошти бюджетів різного рівня та субвенції. Щоб роботи не зупинялись і в наступному році, будемо просити допомоги в народного депутата і в Київській обласній державній адміністрації, адже своїми силами, на жаль, ми не можемо її будувати. Наразі підтримка з усіх сторін є, нам обіцяють допомогу», – поділився мер Василькова.

Загальна сума будівництва нової Васильківської ЗОШ №6 становить 214 млн грн. У цьому році було використано майже 50 млн грн. Взимку будівельні роботи припиняться та продовжаться навесні 2020 року.

Школа розрахована більш ніж на 1000 дітей. Наразі діти цієї школи вчаться в різних навчальних закладах міста. Для цього з міського бюджету було виділено кошти на забезпечення розвезення автобусами дітей.

Екскурсію школою, що будується, знімальній групі «Погляду» провів начальник дільниці, виконроб підрядної організації ТОВ «Хозхімсервіс» Андрій Мова. На першому поверсі буде великий хол, їдальня, класні кімнати, ліфт на 10 школярів та електричний підйомник для маломобільних дітей.
На другому поверсі буде простора актова зала, кабінети та класні кімнати.

Школа будується за сучасними технологіями. Вона буде енергоекономною, просторою та сучасною. «Школа має монолітно-каркасну основу, тож я сподіваюсь, що вона простоїть тисячу років», – висловив сподівання Васильківський міський голова.