Нові адмінцентри на Київщині: Васильків чи Обухів?

васильков 4 093 |
15-06-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

На Київщині тривають запеклі дискусії щодо нового районування. Цього разу інтрига стосується нових районів, до яких мають увійти Обухівський, Фастівський і Васильківський райони. Зокрема адмінцентром претендує стати Васильків.



У КОДА вчора, 10 червня, на черговій нараді під керівництвом т.в.о. голови облдержадміністрації Василя Володіна розглядали визначення адміністративного центру нових районів, до яких мають увійти Обухівський, Фастівський і Васильківський райони.

Так, на обговорення було винесено пропозицію створити великий район із центром в місті Васильків. Водночас поступили й звернення щодо визначення райцентру у Фастові та Обухові. Про це повідомляє пресслужба КОДА, зазначаючи, що більшість учасників наради підтримала Обухів.

У свою чергу міський голова Василькова Володимир Сабадаш на власній facebook-сторінці повідомив: «Позицію жителів Василькова та Васильківщини я виклав у письмовому зверненні. Якщо коротко:
з точки зору соціально-економічного та історико-культурного розвитку Васильків і Васильківщина є самобутніми та самодостатніми. Тому Васильків повинен бути районним центром, а Васильківщина – самостійним районом. Усі питання стосовно майбутнього і міста, і району повинні вирішуватися виключно після консультацій з громадою. Керівник КОДА сказав, що наша громада почута. Ми будемо чекати на новий проект районування Київщини».

Володін під час учорашньої наради також наголосив, що у питанні нового районування вкрай важливо врахувати думку кожної громади. Втім, посадовець зауважив: «Воля громад важлива для нас, та, водночас, користуємося методикою, затвердженою Мінрегіоном».